Dinamo e în proporție de 75% în Liga 1 și la anul. Ce ciudat sună „și la anul”! Pentru mine, Dinamo se eternizase nu numai în Liga 1, ci și în cupele europene.
Cât despre posibilitățile fotbalistice ale echipei de azi, Andone a cam avut dreptate. A zis că trebuie să rămână cinci jucători din lotul actual. Eu spun că șapte, dintre care cel mult doi să fie titulari. Din ăștia șapte, un străin. Bineeee, doi, cu indulgență.
Iar antrenor aș vedea un fotbalist dinamovist din anii 2000. Mihalcea, Claudiu Niculescu, Lobonț și mi-e teamă că am uitat vreo trei. De ce n-ar fi chiar Mutu?
Problema gravă e la nivelul conducerii, dar voi scrie după meciul retur, pentru că barajul nu e încă rezolvat. Iar conducătorii neaveniți ai lui Dinamo pot face niște greșeli mari – într-o deplasare cu incurcături previzibile și imprevizibile – pe care nu vreau să le etalez azi.
Câteva cuvinte și despre Csikszereda. În urmă cu 17 – 18 ani, înaintea unui meci al Rapidului, Răzvan Lucescu era neliniștit. „Îl am pe Măldărășanu, dar îmi trebuie și Ilyes (am uitat ce neajunsuri îl încercau pe Ilyes) în jocul ăsta.
Ei transpun cel mai bine în teren ce gândesc eu. Și uite că Răzvan nu e doar un mare antrenor european. E și antrenor de antrenori. Măldărășanu și Ilyes au devenit antrenori foarte buni.
Ilyes a scos tot ce se putea dintr-o echipă avântată, dar modestă tehnic. Aici, însă, e altă discuție. Pe vremea lui Ceaușescu, la A.S.A Târgu-Mureș, la Olimpia Satu-Mare, chiar la Oradea, Cluj și la UTA erau foarte mulți fotbaliști români de origine maghiară.
Dar acele orașe erau reprezentative la nivel industrial, universitar și își aveau locul în Divizia A. Și foarte rar vedeai două-trei dintre ele concomitent pe prima scenă.
Sepsi și Csiksereda n-au nicio tradiție în fotbal. N-ar fi cam mult, chiar artificial, pentru acea zonă să aibă două echipe în Liga 1?