Sport

Răzvan Lucescu a analizat evoluția lui Alexandru Mitriță după PAOK Salonic – Slovan Bratislava 1-1: ”Ar fi trebuit să finalizeze în anumite situații”

PAOK Salonic nu a reușit să obțină a doua victorie în Conference League. Grecii lui Răzvan Lucescu au remizat, acasă, cu Slovan Bratislava. Alex Mitriță a fost titular, dar evoluția lui nu l-a mulțumit pe tehnician.
01.10.2021 | 11:57
Razvan Lucescu a analizat evolutia lui Alexandru Mitrita dupa PAOK Salonic  Slovan Bratislava 11 Ar fi trebuit sa finalizeze in anumite situatii
ADVERTISEMENT

Revenit pe banca lui PAOK Salonic, Răzvan Lucescu e pus pe fapte mari. În campionat suflă în ceafa liderului Olympikos, iar în Conference League și-a propus un traseu cât mai lung.

Grecii nu au reușit, însă, să o învingă pe Slovan Bratsilava (1-1) în cel de al doilea meci din grupa F, iar unul dintre jucătorii care nu au dat randamentul așteptat de Lucescu a fost Alex Mitriță.

ADVERTISEMENT

Alex Mitriță nu s-a adaptat, încă, la PAOK

Alexandru Mitriță este titular la PAOK Salonic. Ba chiar a spar gheața în campionat și a înscris primul gol în victoria echipei lui, în deplasare, la Panatilaikos (1-2).

Răzvan Lucescu a insistat pentru achiziția lui Mitriță, datorită calităților fotbalistului. Deocamdată, internaționalul român nu este 100% integrat în sistemul de joc al lui PAOK.

ADVERTISEMENT

”Mitriță este un jucător care are calități tehnice pentru a fi decisiv, pentru a dribla. Va mai pierde mingi în astfel de situații, dar principala lui caracteristică este să riște mult, să aibă accelerări, să depășească adversarii și să creeze oportunități de gol.

Sunt puțin dezamăgit, pentru că ar fi trebuit să finalizeze în anumite situații, în loc să centreze. Trebuie să se adapteze și să colaboreze mai bine cu ceilalți jucători.

ADVERTISEMENT

Este un jucător care ne poate ajuta foarte mult în momente dificile, când jocul este blocat”, a analizat Răzvan Lucescu evoluția lui Alex Mitriță în meciul cu Slovan Bratislava.

Mitriță se bate la titlu în Grecia

Alexandru Mitriță a optat în această vară pentru PAOK Salonic, deși era dorit cu insistență și de Universitatea Craiova, echipă de la care a fost transferat în 2019 la New York City FC.

ADVERTISEMENT

Deși a avut evoluții apreciat în campionatul nord-american, olteanul a fost Al Ahli, în Arabia Saudită, iar în luna august a fost înregimentat de PAOK, tot sub formă de împrumut.

Mitriță mai are contract cu americanii încă două sezoane, dar este foarte posibil ca el să fie transferat definitiv de PAOK Salonic în vara anului viitor.

În Grecia, Mitriță are șansa de a se lupta pentru titlul de campion, iar în Conference League, într-o grupă relativ ușoară, cu Lincoln ed Imps, Slovan Bratislava și FC Copenhaga, are toate șansele să acceadă în fazele superioare ale cele mai noi competiții patronate de UEFA.

ADVERTISEMENT