Răzvan Lucescu a analizat umilințele de la națională: ”Nu mă suprinde situația”

Traian Terzian   
în Echipa nationala
15/10/2020, 23:16
Răzvan Lucescu a analizat umilințele de la națională: ”Nu mă suprinde situația”
Antrenorul formației Al Hilal, Răzvan Lucescu, a analizat umilințele suferite de echipa națională a României în meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria. Sursă foto: Sport Pictures

Antrenorul formației Al Hilal, Răzvan Lucescu, a analizat umilințele suferite de echipa națională a României în meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria.

Ultima oară când România înregistra trei înfrângeri consecutive era anul 2010, Rădoi era titular la centrul liniei de mijloc sau în apărare, FRF era condusă de Mircea Sandu, iar selecționer era Răzvan Lucescu.

Selecționerul Mirel Rădoi este arătat cu degetul de mai toți greii fotbalului românesc, care îl consideră vinovat pentru eșecurile din ultimele întâlniri.

Naționala României, analizată de Răzvan Lucescu

”Nu mă surprinde această situaţie, pentru că putem vorbi despre un fotbal în criză mare, aşa cum vorbim despre o societate în criză, iar fotbalul e oglinda societăţii. Avem jucători de talent, dar nu e suficient”, și-a început Răzvan Lucescu analiza echipei naționale.

”E nevoie să evolueaze, să aibă o educaţie profesională, pe care noi nu o avem. E nevoie să joace la echipe competitive, să dea un alt gen de încredere. Nu avem nici aceste lucruri. Dacă nu le avem pe astea, avem nevoie de jucători care să evolueaze în afară la cluburi care să-i folosească, dar sunt puţini titulari afară”, a declarat Lucescu jr la Look Sport.

”Sunt destule probleme. Dar nu înseamnă că nu se schimbă ceva în doi-trei ani, conjuncturile sunt importante în viaţă şi în fotbal. Mai e de reţinut un lucru: fotbalul nostru nu a fost niciodată constant, a avut doar momente determinante de anumite conjuncturi”, a continuat el.

”Mă refer la Mondialul din 1970, Craiova din 1983, Steaua şi Dinamo în Europa, Campionatele Mondiale din anii 1990, dar perioada se încheie în 2000. Apoi nu am mai avut nimic până în 2006, cu Rapid şi Steaua la un nivel important în cupele europene. S-a creat acea emulaţie cu Chivu, Mutu, Marica”, a încheiat Răzvan Lucescu.

Tehnicianul primei reprezentative a declarat că va analiza posibilitatea de a părăsi conducerea echipei naţionale în luna noiembrie, după ultimele meciuri din Liga Naţiunilor. În plus, el a menționat că atâta timp cât va fi pe banca ”rricolorilor” nu va sacrifica spectacolul pentru puncte.

Nici suporterii nu mai sunt de partea lui Mirel Rădoi și asta se poate vedea cu ochiul liber din audiențele înregistrate la aceste meciuri. Dacă la primul joc, cel din Islanda, Pro TV a făcut cifre senzaționale, fanii așteptând cu sufletul la gură o calificare pentru finala barajului EURO 2021, eșecul cu Austria a înregistrat audiențe cu mult mai mici.

Închide ×