Fotbal international

Răzvan Lucescu a găsit cheia victoriei în finala Ligii Campionilor Asiei: “Încrederea și plăcerea de a juca reprezintă arme pe care sper să le folosim”

08.11.2019 | 16:58
Razvan Lucescu a gasit cheia victoriei in finala Ligii Campionilor Asiei Increderea si placerea de a juca reprezinta arme pe care sper sa le folosim
ADVERTISEMENT

Al Hilal, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, dispută sâmbătă prima manșă a finalei Ligii Campionilor Asiei. Înaintea jocului de la Riyadh, tehnicianul român a declarat că formația sa este încrezătoare înaintea disputei cu Urawa, iar meciul nu va fi abordat într-un mod diferit față de partidele de campionat.

Răzvan Lucescu, la un pas de Liga Campionilor Asiei

Răzvan Lucescu a preluat în vară clubul Al Hilal, iar rezultatele au fost pe măsura așteptărilor oficialilor. Echipa este pe primul loc în Arabia Saudită și a ajuns în finala Ligii Campionilor Asiei. Spre deosebire de Champions League din Europa, cea mai importantă competiție din Asia își dispută ultimul act în dublă manșă. Turul dublei dintre Al Hilal și Urawa, din Japonia, este programat sâmbătă de la ora României 18:30, în timp ce returul se joacă pe 24 noiembrie. Înaintea meciului de pe teren propriu, Răzvan Lucescu a declarat că, deși în ultimele două runde de campionat nu s-a înregistrat niciun succes, nivelul încrederii din cadrul lotului este ridicat și jucătorii săi sunt mândri că pot reprezenta Arabia Saudită în finala Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Am pregătit foarte bine meciul, am luat în calcul toate scenariile ce pot apărea. Suntem onorați că putem reprezenta Arabia Saudită în cea mai importantă competiție intercluburi din Asia. Echipa mea este pregătită din toate punctele de vedere, jucătorii sunt foarte entuziasmați înaintea finalei. Este a treia finală pe care Al Hilal o joacă în ultimii ani și sperăm ca acum să reușim să câștigăm trofeul. Suntem pe primul loc în campionat, rezultatele noastre recente nu au nicio legătură cu ce va fi mâine (n.r. sâmbătă).

Ne-am pregătit excelent pentru finală și sperăm să putem obține un rezultat pozitiv. Nu ne este teamă de nimic. Încrederea și plăcerea de a juca reprezintă adevărate arme în fotbal și sperăm să le folosim. Încă de la început ăsta a fost obiectivul nostru, să câștigăm Liga Campionilor, și acum sunt foarte aproape să reușim“, a declarat Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf a ratat șansa de a cuceri Liga Campionilor Asiei cu Al Hilal

Laurențiu Reghecampf a fost la un pas să cucerească Liga Campionilor Asiei cu Al Hilal. În 2014, tehnicianul român a fost învins în finală de australienii de la Western Sydney Wanderers, 0-1 la general.

Totuși, dacă va reuși să se impună în dubla manșă cu Urawa, Răzvan Lucescu nu va fi primul antrenor român care cucerește Liga Campionilor Asiei. În sezonul 1999 – 2000, Anghel Iordănescu se afla chiar pe banca tehnică a celor de la Al Hilal și i-a învins în finală pe japonezii de la Jubilo Iwata.

ADVERTISEMENT