Fotbal intern

Răzvan Lucescu, acuze dure: “Sistem infracţional la CSA Steaua” + “Rapid s-a distrus din cauza suporterilor”

24.06.2019 | 12:36
Razvan Lucescu acuze dure Sistem infractional la CSA Steaua  Rapid sa distrus din cauza suporterilor

Răzvan Lucescu, antrenorul care a scris istorie pentru PAOK în sezonul recent încheiat, cucerind eventul și participând în grupele Europa League, a comentat problemele din fotbalul românesc. 

Răzvan Lucescu, acuze dure

Lucescu e de părere că anumite grupuri de suporteri sunt de vină pentru lipsa performanțelor la cluburile de tradiție. Antrenorul a dat exemplu CSA Steaua, unde crede că se află „un sistem infracțional” în rândul ultrașilor. Totodată, Lucescu spune că Rapid a intrat în faliment tocmai din cauza conflictelor dintre suporteri. Tehnicianul lui PAOK nu înțelege de ce echipe precum Petrolul sau CSA Steaua sunt controlate administrativ pe baza deciziilor luate de o parte din fani.

„Este un sistem infracţional acolo (n.r. la CSA Steaua). Tu să impui, să ameninţi şi să şantajezi, nu ştiu cum să zic altfel. Ceea ce se întâmplă nu e ok. Sunt cluburi slabe acestea care permit unor indivizi să intre peste ei şi să provoace schimbări. Rapidul de ce s-a distrus? Nu tot din cauza luptei pentru putere la nivelul suporterilor? Cine să controleze. Şi la Petrolul la fel, este un grup de indivizi acolo, nu sunt suporteri, cum să impui sau influenţezi decizii” – a spus Răzvan Lucescu la Sport.ro 

Dintre cele trei echipe menționate de Răzvan Lucescu, doar Rapid și-a îndeplinit obiectivul în precedentul sezon, promovând în prima ligă. Petrolul a ratat o clasare pe podium în Liga a 2-a, în timp ce Steaua a ratat pentru al doilea sezon consecutiv promovarea în Liga a 3-a.

Mai interesant este că echipa care a învins-o în play-off, Carmen București, nu a reușit nici ea promovarea în Liga a 3-a, învinsă fiind cu 5-4 scor general de Ulmu. Astfel, Steaua și Carmen se vor întâlni pentru al treilea sezon consecutiv în Liga a 4-a și anul viitor, iar roș-albaștrii vor avea ocazia să se revanșeze.