Sport

Răzvan Lucescu, analiză dură pentru decăderea fotbalului românesc: ”Suntem sănătoși la cap? Despre ce vorbim?”

Deși plecat în străinătate de ani buni, Răzvan Lucescu se uită în continuare înspre fotbalul românesc și a făcut o scurtă analiză a situației dezastruoase de acasă.
09.06.2022 | 09:38
Razvan Lucescu analiza dura pentru decaderea fotbalului romanesc Suntem sanatosi la cap Despre ce vorbim
Deși plecat în străinătate de ani buni, Răzvan Lucescu se uită în continuare înspre fotbalul românesc și a făcut o scurtă analiză a situației dezastruoase de acasă. Sursă foto: kingsport.gr
ADVERTISEMENT

Tehnicianul de la PAOK consideră că fotbaliștii români nu au mentalitate de învingători, iar despre căpitanul naționalei, Vlad Chiricheș, a spus că nu poate fi un lider.

Analiza lui Răzvan Lucescu pentru declinul fotbalului românesc

Analizând situația generală din fotbalul românesc, Răzvan Lucescu este de părere că dezastrul a început în urmă cu mai mulți ani și s-a ajuns până la situația în care un club de talia lui Dinamo să retrogradeze în Liga 2.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să vedem tot ansamblul. Eu vreau să spun că trebuie să vedem tot ansamblul. Vorbeam de campionatul nostru, că Dinamo ajunge într-o situație ca asta. Plecăm de acum sau ne ducem cu 15 ani în urmă, când a început să fie distrus clubul Dinamo?

Vorbim tot de persoane din societatea românească. Vorbim de Unirea Urziceni și de Oțelul, unde s-a mai văzut în lumea asta, nu în Europa, ca două echipe care câștigă campionatul se desființează peste câțiva ani? Suntem sănătoși la cap? Despre ce vorbim?

ADVERTISEMENT

Timișoara, un oraș al fotbalului, are trei echipe, nu sunt în stare să se întâlnească? Brașov, la fel”, a declarat Răzvan Lucescu în cadrul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport.

PAOK Salonic ar putea adversar din România în Conference League

Răzvan Lucescu a avut un sezon dificil în Grecia în care nu a câștigat niciun trofeu cu PAOK Salonic, terminând pe locul secund în campionat și pierzând finala Cupei în fața lui Panathinaikos Atena, scor 0-1.

ADVERTISEMENT

La 48 de ore după finalul sezonului, Răzvan Lucescu a vorbit de perioada dificilă prin care a trecut în ultimul an și despre faptul că nu a avut deloc timp pentru familia sa.

În campionat, PAOK Salonic a fost departe de a emite pretenții, încheind pe locul secund, la 19 puncte în urma campioanei Olympiakos. Formația lui Răzvan Lucescu va evolua în sezonul viitor în Conference League, urmând să intre în turul 2 preliminar, acolo unde ar putea întâlni Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a explicat câteva momente tensionate cu patronul său, Ivan Savvidis, mărturisind că din fiecare discuție a învățat câte ceva și așa a reușit să își formeze mentalitatea de campion.

ADVERTISEMENT