Fotbal international

Apoel şi-a readus antrenorul care a calificat-o ultima dată în Ligă

UPDATE. După ce Mario Been a fost dat afară de la Apoel în urma înfrângerii cu Viitorul Constanţa, în locul său a fost adus Giorgios Donis, tehnician care a mai antrenat-o pe Apoel Nicosia....
29.07.2017 | 09:04
Apoel sia readus antrenorul care a calificato ultima data in Liga

UPDATE. După ce Mario Been a fost dat afară de la Apoel în urma înfrângerii cu Viitorul Constanţa, în locul său a fost adus Giorgios Donis, tehnician care a mai antrenat-o pe Apoel Nicosia.

În vârstă de 47 de ani, Giorgos Donis a dus-o ultima oară pe APOEL în Liga Campionilor, în 2014.

Razvan Lucescu Apoel. Romanul il poate inlocui pe Mario Been la Apoel (2)

********************************************************************************************************

UPDATE 28 iulie / Conducerea clubului Apoel Nicosia, adversar al FC Viitorul, a anunţat, vineri, încetarea colaborării cu antrenorul olandez Mario Been, după numai două luni de la numirea lui pe banca tehnică a campioanei Ciprului, citat de news.ro

Performanţele echipei antrenate de Been au fost nesatisfăcătoare, deşi Apoel se află încă în cursa pentru atingerea obiectivului în cupele europene, se arată pe site-ul oficial al ciprioţilor. Sursa citată nu precizează cine va pregăti formaţia pentru manşa a doua cu FC Viitorul, din turul al treilea al preliminariilor Ligii Europa, programată la 2 august.

Răzvan Lucescu Apoel. Donios sau Lucescu pe banca APOEL-ului

Răzvan Lucescu Apoel. Presa elenă a scris, vineri, că grecul Georgios Donis va reveni la conducerea tehnică a echipei Apoel Nicosia, în locul lui Been. Donis, care a mai antrenat pe Apoel între 2013 şi 2015, a acceptat oferta conducătorilor grupării cipriote, a notat sport-fm.gr. În vârstă de 47 de ani, tehnicianul grec a antrenat ultima dată formaţia Al-Sharjah, din Emiratele Arabe Unite, după ce a mai trecut pe băncile echipelor Larissa, AEK Atena, Atromitos, PAOK Salonic, Al-Hilal.

Sub conducerea lui Donis, Apoel a câştigat “dubla” campionat-cupă în sezonul 2013-2014, apoi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor.

În vârstă de 53 de ani, Been era la conducerea campioanei Ciprului din 1 iunie. Însă evoluţiile slabe ale echipei în dubla manşă cu Dudelange din Luxemburg (1-0 şi 1-0) şi din partida de miercuri, cu FC Viitorul (0-1), toate trei din preliminariile Ligii Campionilor, i-au nemulţumit pe conducătorii grupării, care au renunţat la Been după mai puţin de două luni. Formaţia FC Viitorul a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Apoel Nicosia, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Este prima victorie a constănţenilor în cupele europene, iar Cristian Ganea a marcat primul gol al FC Viitorul în competiţiile continentale intercluburi.

Efecte nescontate în vestiarul lui Apoel Nicosia după eşecul cu 1-o, suferit miercuri seară, la Ovidiu, în faţa Viitorului Constanţa, în manşa tur a turului al 3-lea preliminar al Ligii Campionilor. Obişnuiţi în ultimii ani să ajungă în grupele Ligii Campionilor sau, cum a fost în această primăvară în 16-imile Europa League, când au scos pe Athletic Bilbao, acest eşec nu a fost deloc digerat uşor de către conducerea ciprioţilor, deranjaţi de faptul că au pierdut în faţa unri debutante în Liga Campionilor, o echipă cu doar două meciuri jucate anterior în cupele europene.

NIJMEGEN - NEC-trainer Mario Been tijdens de wedstrijd. NEC speelt zondag in de eredivisie een wedstrijd tegen Ajax in Nijmegen. De wedstrijd eindigde in 2-4. ANP PHOTO MARCEL ANTONISSE NIJMEGEN – NEC-trainer Mario Been tijdens de wedstrijd. NEC speelt zondag in de eredivisie een wedstrijd tegen Ajax in Nijmegen. De wedstrijd eindigde in 2-4. ANP PHOTO MARCEL ANTONISSE

Şi cum la ciprioţi repede se trece la execuţii, cel sacrificat imediat, adică a doua zi după meci, a fost antrenorul olandez Mario Been, care abia fusese instalat pe banca lui Apoel la începutul lunii iunie şi care nu avea în CV cu gruparea cipriotă decât două partide, ambele câştigate cu 1-0 în turul al 2-lea al Ligii, cu luxemburghezii de la Dudelange.

Răzvan Lucescu Apoel: se bate cu sârbul Vladimir Ivic

Evident, trebuie anunţat de urgenţă numele noului tehnician, care are misiunea de a face minuni într-o săptămână şi de a califica pe Apoel în play-off-ul Ligii Campionilor. Asta înseamnă, în mod obligatoriu, un succes la mai multe goluri sau unul cu 1-0 şi rezolvarea problemei în prelungiri sau chiar după lovituri de departajare în returul cu Viitorul. Misiune grea pentru oricine ar veni.

Pe lista lui Apoel, cel puţin la această oră, figurează două nume. Unul este Răzvan Lucescu, care nu a semnat cu nimeni după despărţirea de Xanthi, dar care a figurat în opţiunile lui PAOK Salonic şi Olympiakos Pireu în această vară., Al doilea este sârbul Vladimir Ivic, fost la PAOK Salonic. Ar fi incredibilă o confruntare între doi români peste o săptămână la Nicosia, între Răzvan Lucescu şi Gică Hagi!