Fotbal international

Răzvan Lucescu, campion cu Al Hilal! Își adaugă în palmares al 8-lea trofeu al carierei. Prima reacție a antrenorului român

29.08.2020 | 23:26
Razvan Lucescu campion cu Al Hilal Isi adauga in palmares al 8lea trofeu al carierei Prima reactie a antrenorului roman
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a câștigat titlul în Arabia Saudită cu Al Hilal după ce echipa sa a reușit să se impună cu 4-1 împotriva celor de la Al Hazem, fosta formație a lui Daniel Isăilă. 

Al Hilal își respectă astfel renumele de cea mai titrată echipă din Arabia Saudită, reușind al 16-lea titlu pe plan intern și al 44 trofeu din istoria echipei. Pentru Răzvan este al doilea trofeu alături de arabi, reușind să câștige în luna noiembrie Liga Campionilor Asiei.

ADVERTISEMENT

În stagiunea precedentă, Al Hilal a încheiat pe locul doi în campionat, cu un punct în urma celor de la Al Nasr. Antrenorul român se află la Riad din iunie 2019 când a plecat de la PAOK Salonic, echipă alături de care a câștigat campionatul și Cupa Greciei.

Răzvan Lucescu, campion cu Al Hilal! Antrenorul român își adaugă în palmares al 8-lea trofeu al carierei

Printre antrenorii străini care au câștigat titlul alături de Al Hilal se numără doi români: Ilie Balaci, Cosmin Olăroiu și Răzvan Lucescu. Ultimul titlu câștigat de Al Hilal a fost în 2018, sub comanda argentinianului Juan Brown.

ADVERTISEMENT

Pentru Răzvan Lucescu este trofeul cu numărul 8 din cariera de antrenor. A câștigat Cupa României în 2006 și 2007 cu Rapid, Cupa Ligii Qatarului cu Al Jaish în 2013, Cupa Greciei cu PAOK în 2018, 2019 și campionatul Greciei cu PAOK în 2019, iar la Al Hilal a câștigat Liga Campionilor Asiei în 2019 și campionatul în 2020.

„E prima noapte când pot să dorm liniștit”

Antrenorul român a oferit primele declarații imediat după ce a reușit să cucereaadcă titlul cu Al Hilal. „Oriunde am fost am câștigat ceva. Este al optulea trofeu, nu al saptelea. Presa de la noi nu a contabilizat Cupa Ligii Qatarului și îmi pare rău, pentru că a fost prima experiență în străinătate, iar acel trofeu a fost primul din istoria respectivului club.

ADVERTISEMENT

Simt o bucurie enormă. A fost un an greu, dar fericit. Căpitanul echipei, un lider absolut, chiar dacă nu joacă titular prea mult, îmi spunea că nicio echipă din Arabia Saudita nu a reușit dubla Champions League – titlu în același sezon. Sunt fericit pentru că am fost eu cel care a reușit această performanță. Nu a fost ușor.

În fiecare oră din acest sezon mă gândeam doar cum să câstig și titlul, după Champions League și Mondialul unde am pătruns în semifinale. Aveam nevoie să mă hrănesc cu confirmarea. În sfârșit, astăzi va fi prima noapte când pot dormi liniștit.

ADVERTISEMENT

Nu a fost timp de bucurie nici după Champions și nici după Mondial. Noi continuam să jucăm. Dupa semifinala de la Mondiale noi la trei zile am jucat în Cupa. Am făcut mare bucurie aici. Saudiții găsesc în fotbal bucuria vieții lor. Ocazia de a scoate din ei toate frustrările și să vină la stadion pentru fericire, pentru liniște”, a spus Răzvan Lucescu, la Radio Sport 1.

“Sigur că izolarea poate crea așa niște probleme, dar am avut noroc să fiu cu soția mea aici”

Răzvan Lucescu a acordat un interviu pentru FANATIK în luna iunie în care a explicat cum a trecut peste pandemia de coronavirus care a întrerupt campionatul și în Arabia Saudită, ca peste tot în lume:

“Am avut condiții bune, am avut liniște. Sigur că izolarea poate crea așa niște probleme, dar am avut noroc să fiu cu soția mea aici. Am făcut mult sport, am avut multă activitate, am citit, am studiat.

Adică ne-am ocupat timpul de așa natură că ajunsesem să spunem că nu avem timp. A fost ceva diferit față de activitatea mea normală, pentru că atunci știam că fac aia, fac cealaltă, mă pregătesc pentru antrenament, pentru meci, apoi aveam și ceva timp liber.

“S-a oprit totul aici, nu s-au mai făcut antrenamente din 13 martie”

Acum umpleam ziua fără să ne mai dăm niciun timp liber. Am trecut bine peste această perioadă. Dacă doream să ieșim la o plimbare o puteam face pentru că nu aveam contact cu exteriorul. S-a oprit totul aici, nu s-au mai făcut antrenamente din 13 martie”, a explicat Răzvan Lucescu atunci.

Referitor la contract, Răzvan Lucescu a precizat că înțelegerea sa cu Al Hilal este până în 2021: “Eu am contract cu Al Hilal pânâ în 2021 și punct! Nu mai discut despre asta pentru că nu îmi face bine”, a precizat Lucescu.

  • 8 trofee are Răzvan Lucescu în cariera de antrenor
  • 2021 este anul în care îi expiră contractul lui Răzvan Lucescu
ADVERTISEMENT