Fotbal international

Răzvan Lucescu consideră binevenită pentru Al Hilal pauza din această perioadă: ”Am avut un program infernal”

19.03.2020 | 12:06
Razvan Lucescu considera binevenita pentru Al Hilal pauza din aceasta perioada Am avut un program infernal
ADVERTISEMENT

Fotbalul la nivel mondial este oprit, cu mici excepții, aproape peste tot. Și în Arabia Saudită, campionat în care România îl are ca reprezentant de seamă pe Răzvan Lucescu, și-a suspendat activitatea. Pentru fostul selecționer, pauza forțată este una binevenită, după ce finalul anului trecut și startul lui 2020 au adus un program extrem de încărcat.

Răzvan Lucescu vede partea pozitivă a acestei pauze forțate din această perioadă: ”Am avut un program infernal”

Răzvan Lucescu și Al Hilal au avut o perioadă cu meciuri aproape la fiecare trei zile între august 2019 și martie 2020.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, saudiții au jucat în campionat, în Liga Campionilor Asiei, în cupele interne și la Campionatul Mondial al Cluburilor, iar oboseala s-a acumulat considerabil

Din acest punct de vedere, Răzvan Lucescu apreciază că pauza din această perioadă ajută mult echipa sa, care avea nevoie de o gură de oxigen după perioada încărcată.

ADVERTISEMENT

”Nu știu ce să spun. Nu cred că e atât de grav cum e in Italia sau Europa, dar au fost luate măsuri foarte stricte imediat. Au fost închise mall-urile. La moschee nu se mai permite intrarea. Locurile publice, unde se pot aduna multe persoane.

Pentru mine a fost bine venită această săptămâna. Urmează să vedem ce decizii vor mai lua cei de la Guvern. A fost bine venită pentru că am avut un program infernal. Începând din august pana acum am avut foarte multe meciuri. Chiar organizasem să avem o săptămână de pauză pe durata pauzei internaționale.

ADVERTISEMENT

Nu putem schimba lucrurile. Cel mai important e să avem grijă și să respectăm indicatiile care ne sunt transmise pentru a stopa și reechilibra situația. Nu avem altceva de făcut decât să ținem cont de toate recomandările și să fim responsabili.”, a spus Răzvan Lucescu la TV Pro X.

Lucescu Jr., îngrijorat din cauza incertitudinii privind reluarea campionatului

Dacă pauza a fost binevenită pentru Al Hilal, viitorul nesigur îi creează probleme lui Răzvan Lucescu. Tehnicianul român spune că incertitudinea privind data reluării campionatului îi dă mari bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

”Oficial, duminică ar trebui să reluăm, dar am înțeles că suntem obligați să prelungim această reluare. Sunt în contact cu staff-ul meu. Jucătorii in această perioadă lucrează individual acasă. Ei nu sunt cu cititul. Eventual cu jocurile pe televizor. Le face mai mare plăcere să lucreze individual decât cu echipa.

Singura mea problemă este această nesiguranță. Nu știu cand vom relua, cum vom relua. Nu poți programa nimic. Nu știu când voi ajunge acasă. Astea sunt acum temerile.

Sunt preocupat de ceea ce se va întâmpla după perioada aceasta de după coronavirus. Toată omenirea se oprește. Cum va fi economic. Cum vom reacționa. Nu va fi ușor pentru nimeni.”, a mai spus Lucescu pentru sursa citată.

  • 1 este locul ocupat de Al Hilal în Arabia Saudită, cu 51 de puncte după 22 de etape
  • 51 de ani a împlinit Răzvan Lucescu pe 17 februarie 
  • 7 martie este data în care campionatul din Arabia Saudită a fost întrerupt 
ADVERTISEMENT