Sport

Răzvan Lucescu, contre cu un jucător la derby-ul PAOK Salonic – AEK Atena: „În urmă cu trei ani susțineai altceva!”

Răzvan Lucescu a intrat într-un conflict cu un jucător la derby-ul din ultima etapă cu AEK Atena.
27.09.2021 | 14:15
Razvan Lucescu contre cu un jucator la derbyul PAOK Salonic  AEK Atena In urma cu trei ani sustineai altceva
ADVERTISEMENT

PAOK Salonic a câștigat cu 2-0 meciul cu AEK Atena și se află pe locul doi după patru etape cu nouă puncte, cu unul mai puțin decât liderul Olympiakos Pireu, care a câștigat cu 2-0 în deplasarea de la Asteras.

Un jucător advers i-a reproșat antrenorului român la finalul partidei că în 2018 a făcut un mare scandal în urma unui incident similar. Atunci PAOK pierdea titlul la „masa verde”, când patronul Savvidis a intrat cu pistolul pe teren.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu, conflict cu un jucător la finalul derby-ului cu AEK Atena

Răzvan Lucescu a pierdut surprinzător la debutul în noul sezon pe banca lui PAOK Salonic, cu 1-0 în fața celor de la Giannina. A urmat însă o serie de trei victorii consecutive, care a culminat cu victoria împotriva lui AEK Atena.

La final a ieșit cu scântei după ce antrenorul lui PAOK Salonic a avut un schimb de replici mai dur cu un jucător al celor de la AEK Atena, portughezul Andre Simoes. Fotbalistul jucase și în acel meci cu cântec de pe 11 martie 2018, când fostul fundaș al FCSB, Fernando Varela, a înscris în minutul 90 însă golul a fost anulat pentru un ofsaid la Mauricio, decizie care i-a stârnit furia patronului lui PAOK.

ADVERTISEMENT

„A fost ofsaid acum? Pentru că în urmă cu trei ani susțineai altceva!”, i-a transmis jucătorul portughez lui Răzvan Lucescu la finalul partidei, iar antrenorul și-a pierdut cumpătul și a avut un schimb dur de replici cu jucătorul. Un om din staff-ul lui Lucescu Jr. i-a reproșat gestul jucătorului, iar lusitanul a replicat din nou: „Doar am întrebat”.

S-a întors roata după trei ani, iar AEK Atena a avut un gol anulat

Centralul italian Valeri a anulat un gol celor de la AEK Atena, la o fază care a amintit de acel moment din 2018. Ansarifard l-a jenat pe portarul Paschalakis și l-a împiedicat să respingă, iar reușita lui Mohammadi a fost anulată.

ADVERTISEMENT

Diferența majoră dintre cele două faze a fost că în 2018 brazilianul Mauricio era în lateral, în timp ce la faza de la partida de duminică Ansarifard a stat exact în fața portarului și i-a blocat vederea în totalitate.

În 2018, în urma gestului patronului lui PAOK, scos din minți de decizia arbitrului central Kominis, PAOK Salonic a pierdut partida cu scorul de 3-0 la „masa verde” în urma deciziei Comisiei de Disciplină și totodată și titlul de campioană în dauna celor de la AEK Atena.

ADVERTISEMENT

Cum explica Răzvan Lucescu gestul patronului lui PAOK de la meciul cu AEK Atena

Deși PAOK Salonic a pierdut titlul în urma gestului patronului, Răzvan Lucescu a sărit apărarea lui Ivan Savvidis: „Avea permis să poarte oriunde pistolul în afara pistei de aeroport. S-au creat toate aceste lucruri pentru ca noi să pierdem titlul. Olympiakos a făcut totul să iasă de pe teren. Pe omul ăla nu îl consider antrenor. L-a lovit o hârtie în piept și a căzut la pământ. Așa au câștigat cu 3-0”.

Alexandru Mitriță, fostul jucător al Universității Craiova, a fost introdus în meciul cu AEK Atena abia în minutul 90. Mijlocașul ofensiv l-a înlocuit pe atacantul austriac Thomas Murg. Aripa stângă a grecilor a jucat în acest început șase partide și a reușit să marcheze de două ori.

ADVERTISEMENT