Sport
notix pixel id

Luce jr. are un contract foarte bun la PAOK, dar și o clauză de reziliere uriașă! Ultimele rezultate i-ar putea înlesni despărțirea de greci și preluarea naționalei?

Șansele ca Răzvan Lucescu să se despartă de PAOK pentru o eventuală revenire la echipa națională a României nu sunt deloc mici. Al doilea mandat la Salonic e sub așteptări, criticile nelipsind din presa elenă.
24.11.2021 | 09:38
Luce jr. are un contract foarte bun la PAOK, dar și o clauză de reziliere uriașă! Ultimele rezultate i-ar putea înlesni despărțirea de greci și preluarea naționalei?
Răzvan Lucescu are zilele numărate la PAOK? Antrenorul român, criticat în Grecia înainte de întâlnirea cu oficialii FRF. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Întâlnirea lui Răzvan Lucescu cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță e vestea începutului de săptămână. Federalii caută selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi și refuzul lui Gheorghe Hagi, iar antrenorul lui PAOK ar putea fi una dintre opțiuni.

Pe hârtie, tehnicianul în vârstă de 52 de ani pare foarte de desprins de Salonic. Contractul său cu vicecampioana Greciei este valabil până în vara lui 2024, iar clauza de reziliere e una uriașă.

O șansă pentru cei interesați de serviciile lui Lucescu junior o poate reprezenta parcursul sub așteptări de până acum al lui PAOK. În precedentul mandat la Salonic, românul a adus în 2019 primul titlu la Salonic după 34 de ani de secetă. Acum, după zece etape scurse din Superliga Greciei, alb-negrii sunt pe locul 3, la șapte puncte de liderul Olympiakos.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu, pe „făraș” la PAOK? Critici aspre în presa din Grecia

Ultimul meci a fost unul de coșmar pentru Răzvan Lucescu și PAOK, care au primit critici din presa elenă după eșecul suferit în fața ultimei clasate, Atromitos, scor 0-2.

„Când o echipă revine ca și cum s-ar fi întors din vacanța de vară, după a treia pauză consecutivă din cauza echipelor naționale, atunci responsabilitatea revine exclusiv antrenorului. 

ADVERTISEMENT

Exemplele sunt meciurile cu Giannina, Volos și, acum Atromitos. PAOK a plecat având rezultate grozave și s-a întors adormită”, a scris gazzetta.gr.

Următorul meci al lui PAOK este unul extrem de dificil, cu Slovan Bratislava, în Conference League. Ambele echipe au câte șapte puncte, cu două mai puține decât liderul FC Copenhaga și luptă pentru calificarea în primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

„Când unu sau mai mulți jucători nu se regăsesc în spațiu și timp e vina lor. Dar când este vorba de jumătate de echipă, titulari sau rezerve, El Kaddouri, Schwab, Biseswar, Akpom, Swiderski și Murg, este din nou culpa lui Lucescu, care a efectuat o pregătire mentală proastă a duelului.

Și-a contrazis și motto-ul ‘meci cu meci’, făcând abstracție de cât de obosiți sunt elevii săi, și a fost pedepsit. N-a fost inspirat în alegerea titularilor, a transmis un mesaj nepotrivit echipei, care a traversat și așa zile dificile înaintea partidei. Mulți jucători au fost absenți duminică și n-au arătat deloc într-o condiție fizică bună, cum susținea tehnicianul.”

ADVERTISEMENT

Totuși, luând în calcul statistica, bazată pe ocaziile de gol, imagini și momente de joc, PAOK nu merita să piardă, dar a plătit scump pentru ratări și neatenții. Degeaba a avut posesia și a jucat practic singură dacă a făcut cadouri, vezi penaltyul obținut de gazde pe contraatac, la 2-0”, și-au continuat criticile jurnaliștii eleni.

Antrenorul român e ținut la Salonic de o clauză de reziliere și de un salariu uriaș

Pentru Federația Româna de Fotbal va fi foarte greu să îl convingă pe Răzvan Lucescu să vină la cârma naționalei, cel puțin din punct de vedere financiar. Tehnicianul are un salariu anual de 1,8 milioane de euro la PAOK, iar patronul Ivan Savvidis i-a fixat o clauză de reziliere uriașă, 7 milioane de euro, bani care trebuie plătiți în cazul unei eventuale despărțiri de vicecampioana Greciei.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a mai fost o dată selecționerul României, în perioada aprilie 2009 – iunie 2011. Cu el pe bancă, „tricolorii” au obținut opt victorii, cinci remize și opt înfrângeri și nu s-au calificat la niciun turneu final.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik