Fotbal international

Răzvan Lucescu despre perioada de carantină din Arabia Saudită. „Nu te joci! Au fost zile în care efectiv nu am avut voie să ieşim din casă”

29.05.2020 | 22:55
Razvan Lucescu despre perioada de carantina din Arabia Saudita Nu te joci Au fost zile in care efectiv nu am avut voie sa iesim din casa
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a petrecut perioada de carantină cauzată de pandemia de coronavirus în Arabia Saudită, acolo unde antrenează pe Al Hilal. S-a aflat alături de soţia sa Ana, care a fost cea mai fericită de această neaşteptat de lungă perioadă de relaxare în viaţa lor.

Răzvan Lucescu a vorbit despre perioada de carantină petrecută în Arabia Saudită

Răzvan a povestit pentru gsp.ro ce a însemnat perioada de carantină trăiă în Arabia Saudită. Antrenorul care în ultimii ani a reuşit performanţe notabile mai întâi în Grecia, unde a ieşit campion şi a câştigat Cupa cu PAOK Salonic, iar acum la Al Hilal, învingător în Liga Campionilor Asiei, spune că restricţiile au fost deosebit de dure şi că a preferat să rămână pe loc, pentru că nu ştia ce îl aştepta în România, dacă ar fi revenit.

ADVERTISEMENT

„Am rămas printre saudiți, am „petrecut” aici pandemia. Stăm într-un compound de vile, genul „Satul Francez” din București. Te poți plimba în voie, mai puțin atunci când sunt restricții de ieșit afară din casă.

A preferat să rămână pe loc, decât să revină în România

Am făcut sport, am stat în casă, am petrecut timp prețios și de calitate alături de soție. Ana a fost cea mai fericită, chiar mi-a zis că e cea mai liniștită perioadă pe care o puteam petrece. N-am mai venit în România fiindcă nu știam la început cum e cu sistemul de carantină.

ADVERTISEMENT

Și mă gândeam că decât să stau două săptămâni blocat pe undeva, prin vreun hotel, mai bine rămân aici, unde am toate condițiile. Nu știam cum se intră, cum se iese din aceste țări, vă aduceți aminte că era panică la început”.

Cum explică numărul mare de cazuri şi foarte mic de decese

Lucescu Junior explică faptul că deşi în Arabia Saudită au fost multe cazuri de infectare cu COVID 19, peste 80.000 nu s-au înregistrat decât 400 de decese. Şi pune această situaţie pe seama măsurilor dure luate de autorităţi.

ADVERTISEMENT

„Și-aici, am avut un regim special. De exemplu, au fost zile în care nu aveai voie să ieși din casă timp de 24 de ore. Deloc. Am comandat mâncare online, totul cu circuit închis. O perioadă viața a fost deschisă, de gen să te plimbi pe lângă casă între orele 8:00-15:00, apoi între 9:00-17:00. Sincer, în acea perioadă, am ieșit doar de 3 ori afară din casă!

„De aceea au fost restricții la sânge, nu se joacă nimeni. Sunt zile întregi în care nu ai voie să ieși din casă până la o anumită oră. De la 1 iunie va urma o relaxare, vor fi redeschise tot mai multe zboruri, iar cele internaționale de pe 21 iunie. Vremea de afară, din Arabia, mai limitează cazurile de îmbolnăvire. Sunt 38-40 de grade Celsius. Nu prea ieșim din casă în timpul zilei, așa că nu aș putea să-ți spun dacă este suportabilă canicula”

ADVERTISEMENT

Pregătirile se vor relua la 1 iulie

De la 1 iulie se va permite reluarea antrenamentelor, dar competiţia în sine este încă o nebuloasă, pentru că nu s-au stabilit nici un fel de date.

„Sunt mai multe variante vizavi de reluarea fotbalului. Ori de la 1 august, ori de la 20 august. Luna viitoare, pe 15, se vor întâlni și oficialii federațiilor din Asia pentru a decide în ce condiții și când se reiau campionatele și Champions League aici. Până atunci, pregătesc diverse strategii de fotbal, mai țin legătura cu jucătorii, îmi trăiesc viața alături de Ana”.

 

ADVERTISEMENT