Fotbal international

Răzvan Lucescu, despre posibilitatea de a o prelua pe Parma: ”Pentru un antrenor este un vis”

28.04.2021 | 23:06
Razvan Lucescu despre posibilitatea de a o prelua pe Parma Pentru un antrenor este un vis
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a fost surprins de jurnaliștii italieni la Milano și s-a vehiculat posibilitatea ca tehnicianul de 52 de ani să preia formația Parma, la care sunt legitimați internaționalii români Valentin Mihăilă și Dennis Man.

Anterior, presa din Italia a scris despre posibilitatea ca Lucescu să fie instalat pe banca Sampdoriei. Antrenorul român este liber de contract din luna februarie, după despărțirea de Al Hilal, cu care a câștigat Liga Campionilor Asiei.

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la Parma Live, Răzvan Lucescu a vorbit despre posibilitatea de a antrena în Italia și a analizat evoluțiile celor doi fotbaliști români ai Parmei.

Cu cine s-a întâlnit Răzvan Lucescu la Milano și ce spune despre Parma

Rezultatele pe care le-a obținut Răzvan Lucescu în ultimii ani cu PAOK Salonic și Al Hilal l-au adus pe tehnicianul român în atenția unor cluburi din campionatele importante ale Europei. Sampdoria și Parma sunt numele vehiculate ca viitoare destinații ale lui Lucescu junior.

ADVERTISEMENT

”Nu a existat niciun contact cu cineva de la Parma. E adevărat, am fost la Milano săptămâna trecută, însă doar pentru a mă întâlni cu un prieten.

Singurul lucru pe care îl pot spune este că, pentru un tehnician, să antrenezi în Italia este un vis, e cea mai importantă țară în ceea ce privește pregătirea antrenorilor”, a declarat Răzvan Lucescu, pentru Parma Live.

ADVERTISEMENT

Man sau Mihăilă? Cine este preferatul lui Răzvan Lucescu

Antrenorul român a fost chestionat și în privința celor doi internaționali români din lotul Parmei, pentru care clubul a plătit aproximativ 20 de milioane de euro. Lucescu a lăudat calitățile celor doi și strategia Parmei de a investi în jucători tineri. Tehnicianul îl consideră superior lui Man, pe Mihăilă și este de părere că pentru dezvoltarea lor, cei doi ar trebui să continue la Parma chiar dacă echipa va retrograda.

”Parma a făcut bine că i-a adus. Dar, din punctul meu de vedere, ei nu sunt pregătiți mental pentru un asemenea fotbal, ei trebuie să muncească mult, trebuie să ajungă să se obișnuiască cu un așa tip de presiune. Din acest punct de vedere, Mihăilă îi este superior lui Man, care are nevoie de încredere totală.

ADVERTISEMENT

Ambii sunt jucători care au în față un viitor strălucit, dar nu sunt magicieni. Am văzut că au jucat deja ambii destul de mult. Sfatul meu pentru ei este să rămână. Problema jucătorului român este adaptarea. Ei au deja câteva luni de când sunt la Parma. Dacă vor rămâne, își pot demonstra valoarea, pentru că deja s-au adaptat”, a mai spus Lucescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT