Stiri sportive

Răzvan Lucescu, după calificarea cu PAOK în play-off-ul Champions League: “E incredibil ce am realizat”

15.08.2018 | 09:24
Razvan Lucescu dupa calificarea cu PAOK in playofful Champions League E incredibil ce am realizat

Răzvan Lucescu a reacţionat extrem de fericit după ce a reuşit calificarea cu vicecampioana Greciei, în play-off-ul Champions League. Echipa sa a reuşit să scoată un rezultat de egalitate, 0-0, la Moscova, în returul cu Spartak, după ce s-a impus cu 3-2 în partida de la Salonic. Acolo a fost meciul dramatic, pentru că jucătorii lui Răzvan Lucescu au reuşit să revină încă de pe parcursul primei reprize de la scorul de 0-2 şi acel 3-2 înregistrat la finalul primelor 45 de minute a răms bătut în cuie până la finalul partidei retur.

La Moscova, deşi tabela a indicat un rezultat alb, ambele echipe au avut destule situaţii clare de a marca, însă fie imprecizia, fie intervenţiile bune ale celor doi portari, au păstrat tabela imaculată. Pentru PAOK cel mai greu a fost în ultimele minute, atunci când ruşii, deşi rămaşi în zece încă din minutul 32, în urma eliminării lui Luiz Adriano, fostul elev al lui Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk, au pus sub presiune careul alb-negrilor, dar apărarea oaspeţilor a rezistat.

Răzvan Lucescu, după calificarea cu PAOK. Benfica, ultimul obstacol

În play-off PAOK Salonic va avea o misiune dificilă, dar nu imposibilă, urmând a se bate pentru accesul în grupele Champions League cu o echipă mult mai experimentată la acest nivel, Benfica Lisabona, care a trecut cu 1-0 şi 1-1 de Fenerbahce  Istanbul. De un lucru sunt siguri jucătorii tehnicianului român. Chiar dacă nu vor reuşi să se aşeze la masa bogaţilor ei sunt deja calificaţi, prin simplul fapt că au ajuns în play-off, în grupele Europa League.

Acest egal este mai mult decât o victorie pentru noi. Am spus ieri că am venit aici să învingem și puteam să învingem. Am avut numeroase ocazii de a marca. Este incredibil ce am realizat. Astăzi am avut o mulțime de ocazii de a marca. Șansa s-ar fi putut întoarce împotriva noastră, mai ales în ultimele minute, când nu am deținut controlul total. Am făcut un joc impecabil. Faptul că am trecut de Basel și Spartak este fantastic pentru noi. Jucătorii mei merită toate laudele“.

Românul a lipsit de la poza bucuriei din vestiar

Acestea au fost cuvintele rostite de Răzvan Lucescu la conferinţa de presă care a urmat partidei. Jucătorii şi stafful tehnic vor fi recompensaţi cu o primă substanţială de către patronul clubului, rusul Ivan Savvidis, cel care declară peste tot că se felicită pentru inspiraţia de a-l fi adus pe Răzvan Lucescu în toamna anului trecut la PAOK. Şi presa elenă este unanim de acord că românul a schimbat mult în bine jocul “alb-negrilor” şi că dacă nu ar fi existat acele episoade de la meciurile cu Olympiakos şi AEK Atena, când datorită violenţelor, echipa a fost penalizată, PAOK ar fi fost meritata câştigătoare şi a campionatului, nu doar a Cupei Greciei.

Răzvan Lucscu, după calificarea cu PAOK Salonic.  Este incredibil ce am realizat.. Românul a lipsit însă de la poza de grup din vestiar
Răzvan Lucscu, după calificarea cu PAOK Salonic. Este incredibil ce am realizat.

Curios, de la momentul de fiesta din vestiar, în care jucătorii s-au pozat după obţinerea calificării, a lipsit tocmai “generalul”, adică Răzvan Lucescu, dar explicaţia este că în timp ce “soldaţii” sărbătoreau performanţa, comandantul lor mergea la conferinţa de presă, pentru a răspunde întrebărilor mass-mediei. PAOK pleacă, evident, cu şansa a doua în dubla cu Benfica, însă după cum a jucat în cele două tururi preliminare, cu FC Basel şi cu Spartak Moscova, nu este exclusă o ultimă mare lovitură din partea grecilor.