Fotbal international

Răzvan Lucescu, după victoria cu Basel. “Meritam să câştigăm la două goluri”

25.07.2018 | 11:15
Razvan Lucescu dupa victoria cu Basel Meritam sa castigam la doua goluri

Răzvan Lucescu avea un singur mare regret după victoria cu Basel. Faptul că echipa sa a primit acel gol în minutul 83, într-un moment în care situaţia devenise foarte avantajoasă pentru PAOK Salonic în dubla manşă cu FC Basel. Vicecampioana Grecieis-a impus cu scorul de 2-1, dar returul de peste o săptămână, în Elveţia, se anunţă foarte dificil, pentru că Basel este o formaţie care joacă foarte bine acasă, unde au învins echipe cu renume şi pentru că are o ridicată experienţă internaţională.

“La acest nivel, cea mai mică greșeală făcută se plătește. Nu se schimbă dramatic situația, însă îmi pare rău pentru efortul echipei, care a jucat foarte bine, și-a creat destule ocazii și merita să aibă două goluri avantaj. Mergem să câștigăm și în Elveția, nu să ne calificăm. Asta-i mentalitatea noastră! – a spus Lucescu la conferinţa de presă, considerând că PAOK a făcut un meci aproape perfect, dacă nu ar fi existat sincopa din minutul 83.

Răzvan Lucescu, după victoria cu Basel. Românul e cu gândul la victimele incendiilor din Atena

“Cine nu crede că putem învinge și în retur să-mi spună mai bine acum și rămâne acasă. Am întâlnit un adversar experimentat, care a marcat un gol din cele două ocazii create, după o conjunctură tâmpită și ghinionistă pentru noi. Mi-a plăcut cum am reușit tranziția din apărare spre atac, sper să repetăm evoluția la Basel, să arătăm același fotbal. Suntem în formă bună”.

Răzvan Lucescu, după victoria cu Basel. Gândul românului se îndreaptă spre familiile victimelor incendiilor din Atena
Răzvan Lucescu, după victoria cu Basel. Gândul românului se îndreaptă

Răzvan Lucescu și-a exprimat compasiunea față de familiile victimelor celor mai devastatoare incendii din Grecia din ultimii 11 ani: “Sunt zile grele și noi avem noroc că ne aflăm aici și putem discuta despre fotbal. Gândurile mele merg către acei oameni care au murit”. Un gest superb a făcut și patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, care donează toate încasările meciului cu Basel pentru victimele incendiilor din nordul și vestul Atenei.Ultimul bilanț oficial al tragediei este de 74 de morți și 187 de răniți.