Fotbal international

Răzvan Lucescu face legea în Arabia Saudită! A fost desemnat antrenorul lunii februarie

07.03.2020 | 20:13
Razvan Lucescu face legea in Arabia Saudita A fost desemnat antrenorul lunii februarie
Antrenorul Răzvan Lucescu face legea în Arabia Saudită, acolo unde domină autoritar întrecerea cu formația Al Hilal
ADVERTISEMENT

Antrenorul Răzvan Lucescu face legea în Arabia Saudită, acolo unde domină autoritar întrecerea cu formația Al Hilal.

Răzvan Lucescu face legea în Arabia Saudită

Luna februarie a fost una din foarte bună pentru Răzvan Lucescu și formația sa, care a reușit victorii pe linie atât în campionatul din Arabia Saudită, cât și în Liga Campionilor Asiei.

ADVERTISEMENT

Pentru performanța incredibilă realizată în februarie, Răzvan Lucescu a fost desemnat antrenorul lunii în Arabia Saudită. În ultima lună de iarnă, Al Hilal a înregistrat patru victorii din tot atâtea meciuri în campionat, a marcat șase goluri și a încasat unul singur.

Al Hilal, lider autoritar în campionat

Parcursul din februarie a început cu un 3-1 acasă cu Al Raed și a continuat cu trei victorii identice, scor 1-0: în deplasare cu Al Feiha și Al Taawon și pe teren propriu cu Al Ittihad.

ADVERTISEMENT

În acest moment, după disputarea a 21 de etape din campionatul Arabiei Saudite, Al Hilal, care are și un joc mai puțin disputat, are un avans de cinci puncte față de următoarea clasată Al Nasr.

Lucescu, start lansat și în Liga Campionilor Asiei

Parcursul formației lui Răzvan Lucescu este cu adevărat impresionant în luna februarie, dacă ținem cont că a câștigat și ambele partide jucate în faza grupelor Ligii Campionilor Asiei, acolo unde este deținătoarea trofeului: 2-0 acasă cu Shahr Khodrou și 2-1 în deplasare cu Shabab Al Ahli.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu este singurul român din actuala ediție a grupelor Ligii Campionilor Asiei și va încerca să păstreze trofeul câștigat de Al Hilal în sezonul precedent, după finala câștigată în fața japonezilor de la Urawa Red Diamonds.

Lucescu, idol în Arabia Saudită

În 2019, Răzvan Lucescu a devenit al doilea antrenor român care cucerește Liga Campionilor Asiei, după Anghel Iordănescu în 2000 tot cu Al Hilal și în 2005 cu Al Ittihad.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a devenit erou în Arabia Saudită, după ce a adus Liga Campionilor Asiei la Al Hilal, după o pauză de 19 ani. La sfârșitul retului finalei cu Urawa, antrenorul și jucătorii echipei din Ryadh au sărbătorit cucerirea trofeului continental alăturii de fanii arabi ce au făcut deplasarea în Japonia.

ADVERTISEMENT