Fotbal international

Răzvan Lucescu îi dedică trofeul Ligii Campionilor Asiei lui Mircea Lucescu: „Îi datorez totul. Trăiesc asta datorită lui”

24.11.2019 | 19:31
Razvan Lucescu ii dedica trofeul Ligii Campionilor Asiei lui Mircea Lucescu Ii datorez totul Traiesc asta datorita lui
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a reușit să câștige Liga Campionilor Asiei, după 3-0 la general în finala cu japonezii de la Urawa. La câteva ore de la finalul jocului, tehnicianul lui Al Hilal declară că Mircea Lucescu are toate meritele pentru performanțele realizate în antrenorat.

Mircea Lucescu, rol cruciat în performanțele lui Răzvan

Răzvan Lucescu a declarat după cucerirea Ligii Campionilor Asiei că lui Mircea Lucescu i se datorează toate realizările importante din cariera de antrenorat. Tehnicianul lui Al Hilal susține că pasiunea uriașă pentru profesie i-a fost transmisă de tatăl său, iar reușita din finala din Japonia a reprezentat o adevărată ușurare, presiunea din jurul meciului fiind una imensă.

ADVERTISEMENT

Dacă azi trăiesc ceea ce trăiesc, o fac datorită lui Mircea Lucescu. Datorită lui am devenit un bun profesionist. Îi datorez totul! Nu-mi plac comparaţiile, eu trăiesc de azi pe mâine. Nu m-am comparat niciodată cu tatăl meu. Eu am o pasiune şi atât”, a declarat Răzvan Lucescu la Telekomsport.

„Presiunea a fost mai mare decât la PAOK”

Răzvan Lucescu recunoaște că presiunea din jurul finalei a fost una uriașă, Al Hilal câștigând ultima dată Liga Campionilor Asiei în 2000. Mai mult, antrenorul recunoaște că nu a a avut liniște în ultimul timp, câștigarea trofeului continental transformându-se într-o adevărată obsesie pentru saudiți.

ADVERTISEMENT

Au împins chiar la extrem acest obiectiv. Chiar dacă vrei să te detaşezi, nu ai cum să o faci, pentru că responsabilitatea este uriaşă în primul rând faţă de această ţară. Cred că am dormit doar 3 ore şi alte vreo 45 de minute înainte de antrenament. Presiunea a fost chiar mai mare decât la PAOK Salonic”, recunoaște Lucescu Jr.

Obiectivul trasat încă din prima zi

Ajuns în vară la Al Hilal, Răzvan Lucescu recunoaște că a transmis încă din prima zi că va aduce Liga Campionilor Asiei la Ryiadh după o pauză de 19 ani: „Le-am zis că vom câştiga Champions League! Dacă vreunul nu crede, din prima zi le-am zis că ne despărţim. Le-am transmis ceva şi am trăit cu această convingere că vom câştiga”.

ADVERTISEMENT

După finala disputată în dublă manșă cu Urawa, Răzvan Lucescu a ajuns la șase trofee cucerite ca antrenor. Primele au fost în fotbalul românesc, două Cupe cu Rapid, iar cele mai recente au fost obținute în Grecia, la PAOK, două Cupe și un campionat.