Fotbal international

Răzvan Lucescu intră în istoria lui PAOK Salonic! A doborât un record vechi de 59 de ani

16.09.2018 | 14:23
Razvan Lucescu intra in istoria lui PAOK Salonic A doborat un record vechi de 59 de ani

Tehnicianul Răzvan Lucescu a intrat în istoria clubului PAOK Salonic, în urma victoriei obținute sâmbătă, în deplasare cu OFI Creta. Antrenorul român s-a aflat la meciul cu numărul 50 pe banca tehnică a formației ele și a reușit să doboare un record vechi de 59 de ani.

PAOK Salonic a obținut cea de-a treia sa victorie din tot atâtea posibile în noul sezon din Grecia, 3-1 în deplasare cu OFI Creta. Golurile trupei din Salonic, la care fundașul Alin Toșca a fost rezervă, au fost marcate de Bisewar, Matos și Jaba, asta după ce gazdele deschiseseră scorul la mijlocul primei reprize prin Papasterianos.

Răzvan Lucescu acuză arbitrajul chioar dacă a intrat istoria lui PAOK

Cu acest succes, Răzvan Lucescu a ajuns la 38 de victorii în 50 de meciuri ca antrenor la PAOK Salonic și a doborât un record vechi de 59 de ani. Procentajul de 76% al partidelor câștigate îl plasează pe primul loc în clasamentul tuturor celor 55 de antrenori ai ”galben-negrilor” din 1959 încoace. Grecii nu au luat în calcul derbyul din sezonul precedent cu AEK Atena, nedisputat, dar pierdut la ”masa verde” de PAOK.

Razvan Lucescu îi dă indicații mijlocașului formației PAOK Salonic, Dimitris Pelkas
Razvan Lucescu îi dă indicații mijlocașului formației PAOK Salonic, Dimitris Pelkas

Deși a obținut un succes care l-a dus în istoria clubului PAOK Salonic, Răzvan Lucescu a acuzat la finalul meciului o greșeală de arbitraj: ”Am avut un penalty evident care se vedea și de la Atena și e scandalos! Toată lumea a văzut cum portarul lor ne-a lovit în careu jucătorul, ne-am simțit furați. Arbitrul nu a vrut să-l dea. Am început foarte bine partida și am dominat, dar este încă un meci în care suntem pedepsiti în momentele importante. Nu știu dacă asta se întâmplă din cauza presiunilor făcute asupra arbitrilor sau mai există și alte motive”.

PAOK va juca joi cu Chelsea în Europa League

În primele două etape, PAOK le învinsese cu același scor 1-0 pe Asteras și pe Panionios. Chiar dacă are trei victorii în noul sezon, PAOK este trecută în clasament cu 7 puncte, după ce Federația Elenă a depunctat-o ca urmare a incidentelor provocate în precedenta stagiune de patronul echipei, care a intrat cu pistolul pe teren în timpul unui meci cu AEK Atena.

Pentru PAOK urmează un program infernal între 20 septembrie și 4 octombrie. Joia viitoare are meci în Europa League cu Chelsea, iar în weekend primește vizita lui AEK Atena, clubul cu care a purtat bătălii grele în sezonul anterior și în detrimentul căruia a pierdut titlul. Pe 30 septembrie este programată deplasare cu Olympiakos, tot în campionat, iar pe 4 octombrie, echipa din Salonic are meci la Borisov cu BATE, în grupele Europa League.

Cu Răzvan Lucescu pe banca tehnică, PAOK a avut un sezon memorabil din toate punctele de vedere anul trecut. A pierdut titlul din cauza deciziilor date de comisii, după incidente petrecute în derby-urile de acasă cu Olympiakos și AEK. S-a ales totuși cu un trofeu, Cupa Greciei. În această vară, PAOK a avut o evoluție bună în preliminariile Ligii Campionilor, acolo unde s-a oprit în play-off, după ce le-a eliminat pe Basel și pe Lokomotiv Moscova. Cu Benfica s-a ținut bine în tur, plecând cu 1-1 de la Lisabona, dar a fost spulberată pe Toumba cu 1-4, în condițiile în care deschisese scorul.