Fotbal international

Răzvan Lucescu, mândru de prestația lui Al Hilal la Campionatul Mondial al Cluburilor: ”Am lăsat o impresie extraordinară” + ”Fotbalul arab, mult peste cel din România”

18.12.2019 | 18:41
Razvan Lucescu mandru de prestatia lui Al Hilal la Campionatul Mondial al Cluburilor Am lasat o impresie extraordinara  Fotbalul arab mult peste cel din Romania
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu se pregătește să încheie un 2019 de excepție. Campion și câștigător al Cupei Greciei cu PAOK, fostul selecționer a triumfat și în Liga Campionilor Asiei cu Al Hilal. Tot cu echipa din Arabia Saudită, Lucescu a ajuns până în semifinale la Campionatul Mondial al Cluburilor, acolo unde a pierdut cu Flamengo, după o prestație extrem de curajoasă.

Răzvan Lucescu, mândru de prestația lui Al Hilal la Campionatul Mondial al Cluburilor: ”Am lăsat o impresie extraordinară”

Al Hilal, echipa pregătită de Răzvan Lucescu, a fost foarte aproape de accederea în finala Campionatului Mondial al Cluburilor 2019. Campioana Asiei a condus campioana din Copa Libertadores, Flamengo, timp de mai bine de o repriză, însă a cedat pe final și a pierdut cu 1-3.

ADVERTISEMENT

În ciuda eșecului, Răzvan Lucescu și-a lăudat elevii după evoluția de la Campionatul Mondial al Cluburilor, despre care a spus că s-au autodepășit la această competiție.

”A fost un meci bun pentru zona asta. Am arătat că putem face față unei echipe precum Flamengo. Am deschis scorul, am dominat, am ratat, apoi jocul s-a transformat într-unul pe contre. Noi am ajuns la acest meci cu probleme, întrucât atât Gomis, cât și Giovinco au jucat loviți. Am avut probleme cu cei doi fundași laterali, ambii bolnavi.

ADVERTISEMENT

Nu pot să spun că Flamengo au avut multe ocazii. Au avut patru, dar au marcat trei dintre ele și asta până la urmă ne-a dăunat. Suntem triști pentru că era o oportunitate extraordinară, dar suntem și mândri pentru că am lăsat o impresie extraordinară.

Rămâne regretul pentru că nu am ajuns în finală. Nu știi de câte ori ai această ocazie. S-ar putea să nu mai existe o altă șansă. Să vedem. Sunt puțin trist, dar conștient de imaginea excelentă pe care o lăsăm”, a spus Lucescu Jr. la Digisport.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu, săgeți către cei care critică fotbalul arab: ”E mult, mult peste cel din România”

După performanțele echipei sale din această perioadă, Răzvan Lucescu a ținut să-i înțepe pe cei care tratează cu superioritate fotbalul din Arabia Saudită.

”Sunt mulțumit, nu pentru că am dat o palmă, ci pentru că i-am trezit la realitate pe cei care contestă acest fotbal, unul mult, mult peste cel din Romania. Sunt investiții mari aici. Avem voie la șapte transferuri. Se plătesc bani buni și ajung și jucători de calitate, cu o anumită vârstă, dar care au o anumită motivație, care transmit din propriile experiențe.

ADVERTISEMENT

Sunt si antrenori de renume, care aduc și ei din experiență. În Arabia Saudită putem vorbi și de jucători extrem de talentați. Spre deosebire de Europa, aici se trăiește foarte emoțional, iar copiii preiau din această situație. De aceea multă lume consideră acest fotbal unul mai slab. Se joacă în condiții foarte dificile. Căldură mare.”, a mai spus Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT