Fotbal intern

Răzvan Lucescu, despre relația dintre tatăl său și Cornel Dinu: „Am fost în casă și știu toate discuțiile”

Razvan Lucescu despre relatia dintre tatal sau si Cornel Dinu Am fost in casa si stiu toate discutiile

Relația personală dintre Mircea Lucescu și Cornel Dinu reprezintă unul dintre misterele fotbalului românesc. Cei doi foști colegi de la Dinamo au avut mai multe momente tensionate, mai ales că s-au și succedat la conducerea naționalei României în anii ’90. Unul dintre oamenii „din interior” care ne poate oferi mai multe detalii despre această relație este fiul fostului antrenor al lui Șahtior Donețk, Răzvan Lucescu. Actualul tehnician al lui PAOK a oferit câteva detalii interesante despre felul în care s-au raportat unul la celălalt cele două mari glorii ale lui Dinamo, într-un interviu premium acordat FANATIK.

„De ce nu s-au iubit niciodată Mircea Lucescu și Cornel Dinu?”, a fost întrebarea la care tehnicianul lui PAOK a încercat să ofere un răspuns: „Amândoi sunt zodie Leu, deci asta înseamnă două personalități foarte puternice, două personalități care au încercat să conducă. Dar, în același timp, dincolo de această dispută, eu vă spun sincer, pentru că am fost în casă și știu toate discuțiile, taică-miu n-a făcut nimic contra lui Dinu. Nu l-am auzit niciodată să îl atace, chiar acolo, între noi, în familie. Însă era foarte dezamăgit, era foarte afectat, privea toată povestea cu foarte mare tristețe. Ce am văzut, am simțit și am trăit nu a fost de atac împotriva lui Cornel Dinu.”

Răzvan Lucescu, despre relația dintre Mircea Lucescu și Cornel Dinu

Întrebat despre înțepăturile dintre cei doi de-a lungul timpului, Răzvan Lucescu ne-a răspuns: „Acum nu pot să spun ce a fost dincolo, noi am auzit multe, câte sunt adevăruri, câte nu, și de aici toată această tristețe, decepție și așa mai departe. Dar e clar că au fost și au existat multe atacuri, în special din partea lui Cornel Dinu, dar astea cred că au venit ca urmare a faptului că erau doi oameni puternici și amândoi voiau să conducă, două pietre tari. În același timp, din punct de vedere profesional, era un respect deosebit între ei. Și ca dovadă astăzi, când se întâlnesc, stau de vorbă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Doi jucători mari și… cam asta e…”

Mircea Lucescu și Cornel Dinu au fost colegi mai bine de un deceniu la Dinamo București
Mircea Lucescu și Cornel Dinu au fost colegi mai bine de un deceniu la Dinamo București

Cornel Dinu și Mircea Lucescu au fost colegi la Dinamo în perioada 1966-1977. Cei doi au câștigat împreună 4 titluri ca jucători pentru „Câinii Roșii”.