Sport

Răzvan Lucescu nu mai este băiatul lui tata! Ce scrie L’Equipe despre antrenorul lui PAOK și unde îl propune un fost jucător al său

Cotidianul francez L'Equipe a prezentat un amplu material despre Răzvan Lucescu, în care antrenorul lui PAOK a fost elogiat de fostul său atacant de la Al Hilal, Bafetimbi Gomis.
13.04.2022 | 17:12
Razvan Lucescu nu mai este baiatul lui tata Ce scrie LEquipe despre antrenorul lui PAOK si unde il propune un fost jucator al sau
Răzvan Lucescu este lăudat de tatăl său, Mircea, și de fostul său jucător de la Al Hilal, Bafetimbi Gomis, într-un articol de o pagină din ziarul francez L'Equipe. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

“Lucescu și-a făcut un prenume” este titlul articolului de astăzi din L’Equipe, care realizează un portret al antrenorului de 53 de ani al lui PAOK Salonic înaintea returului cu Olympique Marseille, din sferturile de finală din UEFA Conference League.

Mircea Lucescu, impresionat de felul în care Răzvan își apropie jucătorii

Jurnaliștii francezi au scris în subtitlu: “Din România în Grecia, trecând prin Arabia Saudită, Răzvan Lucescu, fiul marelui Mircea, s-a emancipat cu destul succes”. Prezentat drept moștenitorul unui antrenor legendar, Mircea Lucescu, Răzvan a scăpat de eticheta de “băiatul lui tata”, care l-a urmărit mult timp în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Cel puțin asta subliniază autorul articolului, care oferă și mai multe citate din partea lui Mircea Lucescu: “A trecut mult timp de când Răzvan nu mi-a mai cerut vreun sfat. Mai degrabă eu îi povestesc diferite amintiri! Înaintea meciului său cu Marseille, i-am reamintit că am eliminat-o pe OM în 2009. Am câștigat atunci trofeul cu Șahtior Donețk”.

Mândru de destinul băiatului care îl urma pretutindeni la fiecare meci când antrena naționala României sau pe Dinamo în anii ’80, antrenorul de 76 de ani continuă: “Răzvan era ca un membru al staff-ului meu, era mereu lipit de mine. Legătura pe care a reușit să o creeze cu jucătorii săi este admirabilă. A fost sfertfinalist cu Rapid în 2006, a ajuns în finala Cupei Greciei cu Xanthi, un club de ligă secundă, a câștigat titlul cu PAOK și a redresat-o după revenirea de vara trecută…”.

ADVERTISEMENT

Bafetimbi Gomis: “Răzvan mi-a oferit dragoste când aveam nevoie”

Mircea Lucescu a rememorat și confruntarea specială avută cu Răzvan în toamna lui 2005 în faza grupelor din Cupa UEFA: “A terminat primul în grupă în fața mea spre marea bucurie a soției mele, care era foarte mândră de el. Delegații UEFA au dat de subînțeles că vom aranja să facem un meci egal care ne-ar fi calificat împreună. M-am înfuriat la culme pentru că suntem integri în familia noastră”.

Cei de la L’Equipe au subliniat și faptul că Răzvan este un tip poliglot, care vorbește engleza, franceza, italiana și greaca, și au amintit de criticile primite în perioada în care a fost selecționerul României, între 2009 și 2011. Seniorul familiei Lucescu a explicat că toată acea presiune a fost orchestrată de interesele președinților de cluburi din Liga 1, de a-și vedea jucătorii convocați la națională pentru a le crește valoarea.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu a fost elogiat și de unul dintre foștii săi jucători de la Al Hilal, Bafetimbi Gomis. Atacantul francez de 36 de ani a declarat: “Răzvan mi-a oferit foarte multă dragoste când aveam nevoie. Are o filosofie frumoasă de joc, se inspiră din Guardiola și din preceptele școlii italiene. Nu a venit la Al Hilal să câștige bani, ci Liga Campionilor Asiei, prima după 20 de ani. Când a plecat, a plâns, iar jucătorii, de asemenea”,

Răzvan Lucescu, propus de Gomis președinților din Ligue 1

Gomis a povestit și că a închiriat un avion privat special pentru a-l vedea în România pe Răzvan, căruia i-a făcut lobby printre șefii cluburilor din Franța: “Mi-ar plăcea să antreneze în Ligue 1. Pentru mine, naționalitatea sa este un handicap, altfel poate pregăti echipe din Top 6 și să surprindă în continuare”.

ADVERTISEMENT

Până acolo, însă, Răzvan Lucescu s-a făcut remarcat presei din Hexagon prin declarațiile făcute la finalul meciului pierdut cu 2-1 pe Stade Velodrome, din turul sferturilor Conference League: “Sper ca Marseille să fie primită așa cum am fost primiți și noi. Mai bine că fanii voștri nu vin la noi”. Antrenorul lui PAOK a fost solicitat să detalieze înaintea conferinței de presă de astăzi, dar nici el, nici alți membri ai clubului din Salonic nu au dorit să să revină asupra acestui subiect.

ADVERTISEMENT