Fotbal international

Răzvan Lucescu, peste Benitez, Rodgers și Pellegrini în topul celor mai buni antrenori din lume. L-a depășit și pe Olăroiu

12.10.2019 | 12:40
Razvan Lucescu peste Benitez Rodgers si Pellegrini in topul celor mai buni antrenori din lume La depasit si pe Olaroiu
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu este peste Rafael Benitez, Brendan Rodgers și Manuel Pellegrini în topul celor mai buni antrenori din lume. Acest clasament a fost realizat de clubworldranking.com pe baza unui algoritm ce ține cont de campionatul în care activează fiecare tehnician, rezultate și palmares.

Răzvan Lucescu i-a depășit pe Benitez, Rodgers și Pellegrini în topul celor mai buni antrenori din lume

Astfel, Răzvan Lucescu (50 de ani), tehnicianul celor de la Al Hilal Riyadh ocupă locul 75 în clasamentul celor mai buni antrenori din lume și este singurul tehnician din românia care prinde top 100. Acesta depășește în clasament antrenori precum Rafael Benitez (Dalian Yofang), Brendan Rodgers (Leicester) și Manuel Pellegrini (West Ham).

ADVERTISEMENT

Mai mult, Răzvan Lucescu se află pe primul loc în topul celor mai buni antrenori români. Locul secund este ocupat de Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning), iar a treia poziție este a lui Marius Șumudică (Gaziantep FK). Clasamentul este completat de Ladislau Boloni, Dan Petrescu, Daniel Isăilă, Gică Hagi, Mihai Teja, Edi Iordănescu și Costel Enache.

Rafael Benitez în timpul unui meci de fotbal

Ernesto Valverde, cel mai bun antrenor din lume

Topul celor mai buni antrenori din lume este condus de Ernesto Valverde (Barcelona). Tehnicianul în vârstă de 55 de ani a ajuns pe banca tehnică a formației de pe Camp Nou pe 1 iulie 2017 și mai are contract până în vara anului 2020. Până în prezent a bifat 129 de meciuri pe banca tehnică a Barcelonei, iar echipa a obținut 87 de victorii, 28 de remize și 14 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Iată top 10 al celor mai buni antrenori români:

  1. Răzvan Lucescu
  2. Cosmin Olăroiu
  3. Marius Șumudică
  4. Ladislau Boloni
  5. Dan Petrescu
  6. Daniel Isăilă
  7. Gică Hagi
  8. Mihai Teja
  9. Edi Iordănescu
  10. Costel Enache

Răzvan Lucescu a semnat cu Al Hilal pe 1 iulie 2019, iar antrenorul român a reușit o super performanță în Arabia Saudită. Hilal e pe primul loc în clasamentul din Saudi Profesional League, cu 16 puncte, la 4 în fața celor de la Al Wahda, ocupanta locului 2. Mai mult, echipa lui Răzvan Lucescu are șanse mari să joace finala Ligii Campionilor Asiei, după ce a învins-o cu 4-1 pe Al Sadd în turul din semifinale. Al Hilal este pe locul 14 în top 50 de cluburi din lume, iar arabii sunt peste Juventus, PSG, Inter sau Manchester United.

  • 4.000.000 de dolari pe an primește Răzvan Lucescu la Al Hilal