Sport

Răzvan Lucescu, radiografie tristă a fotbalului românesc: „Avem un campionat care se îndreaptă către anonimat. Parcă suntem nebuni”

Fostul tehnician al Rapidului este dezamăgit de nivelul la care a ajuns fotbalul românesc: „Avem așteptări uriașe, dar nu reprezentăm mare lucru”.
14.06.2021 | 20:56
Razvan Lucescu radiografie trista a fotbalului romanesc Avem un campionat care se indreapta catre anonimat Parca suntem nebuni
ADVERTISEMENT

Întors la PAOK Salonic, echipă cu care speră să repete sezonul de vis din 2019, când a cucerit eventul, Răzvan Lucescu a analizat cu atenție fotbalul românesc, în raport cu alte campionate europene, precum cel al Greciei, iar concluziile sale sunt cât se poate de dure.

Situația României nu e bună, ne lipsește o mentalitate de luptă, ne lipsește respectul, nu avem personalități. Cluburile de tradiție dispar. Parcă suntem nebuni! Sunt tot felul de interese la mijloc”, susține antrenorul din perioada „UEFAntastatică” a Rapidului.

ADVERTISEMENT

Dincolo de mentalitatea care duce Liga 1 în anonimat, cea mai mare dezamăgire rămâne absența echipei naționale de la Campionatul European, în condițiile în care ar fi putut evolua chiar în fața propriilor suporteri, pe Arena Națională.

Răzvan Lucescu ne pune oglinda în față. Analiză dură a fotbalului românesc

Lumea trebuie să înțeleagă, asta este realitatea. Avem așteptări uriașe, dar nu reprezentăm mare lucru. Situația României nu e bună, ne lipsește o mentalitate de luptă, ne lipsește respectul, nu avem personalități.

ADVERTISEMENT

Avem un campionat care se îndreaptă către anonimat, stadioanele, multe dintre ele, sunt mici, parcă te uiți la Divizia C. Cluburile de tradiție dispar. Parcă suntem nebuni! Sunt tot felul de interese la mijloc.

Echipele de club schimbă antrenorii la două-trei luni. Păi nu vrei să vezi ce filosofie are antrenorul ăla? Nimic nu se construiește peste noapte. Oricum, nu ai jucători de o mare valoare. Așa, dacă tot schimbi, ce rezolvi.

ADVERTISEMENT

Am avut un sentiment de ciudă că suntem printre singurele țări care găzduiesc acest turneu final, fără a fi prezente. Avem pretenția de la echipa națională să fie supertop, dar pe ce bază?

Talente vom avea întotdeauna, dar nu avem acele personalități care să te asigure că te duci să câștigi oriunde”, a declarat Răzvan Lucescu pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ce-i lipsește, de fapt, FCSB-ului: „Are un handicap”

În altă ordine de idei, tehnicianul a identificat principalul vinovat pentru toate cele șase titluri consecutive ratate de FCSB: patronul Gigi Becali, care a „reușit”, în încercarea de a controla absolut tot ce se întâmplă în club, să-și împingă proprii suporteri în curtea rivalei CSA Steaua.

E clar că FCSB are un handicap, pentru că și-a pierdut din suporteri în conflictul cu CSA Steaua. Ar fi stat altfel lucrurile dacă nu exista această ruptură, cred că nici patronul nu s-ar mai fi implicat atât de mult. Vrea să controleze tot.

Altfel, e firesc să se întâmple ce se întâmplă în Liga 1. Adică, CFR câștigă mereu, iar Steaua, cu toate investițiile, ajunge tot pe locul doi. Ține de strategia celor două echipe”, a explicat Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT