Fotbal international

Răzvan Lucescu, ridicat în slăvi de angajații lui PAOK. “E idol în Salonic!”

23.09.2018 | 16:08
Razvan Lucescu ridicat in slavi de angajatii lui PAOK E idol in Salonic

Matteo Spatafora, preparatorul fizic al lui PAOK Salonic, l-a ridicat în slăvi pe Răzvan Lucescu. Omul care a lucrat alături de Laurenţiu Reghecampf la FCSB a avut numai cuvinte de laudă la adresa antrenorului în vârstă de 49 de ani care a ajuns la formaţia din Grecia în august 2017 şi care s-a luptat la titlu în sezonul 2018 – 2019.

Italianul din staff-ul lui Răzvan Lucescu a vorbit pentru FANATIK.RO despre fotbalul din Grecia, despre lupta pentru titlu din sezonul 2018 – 2019, atunci când PAOK a pierdut locul 1 după deciziile luate în urma scandalului care a avut loc la finalul partidei cu AEK Atena, atunci când patronul Ivan Savvidis a intrat pe teren cu un pistol. Mai mult, Matteo Spatafora susţine că PAOK este mult peste FCSB şi a explicat de ce.

Răzvan Lucescu, ridicat în slăvi de angajaţii lui PAOK. Ce aşteptări au de la noul sezon

Cum este viața în Grecia?

Este destul de ok. Salonic este un oraș haotic, dar are și locuri frumoase unde poți să mergi cu familia. E ok! Îmi plăcea mai mult Bucureștiul, dar și aici ai multe lucruri de făcut. Poți merge la mare, dar iarna este așa și așa. E greu să găsești un apartament așa cum îți dorești aici. În București este mult mai simplu.

Ai reușit cu Răzvan un sezon bun. Cum ați trăit nebunia din final? 

Nu ne așteptam să se termine așa campionatul trecut. Eram siguri că o să câștigăm. Nu a fost ușor să trecem peste. Nu ne așteptam c să pierdem campionatul în afara terenului. A fost o dominare din partea noastră pe tot parcursul anului, iar presa a fost de partea noastră. Noi am fost echipa mai bună.

Cum ați simțit acea presiune?

Am rămas neputincioși pentru că te gândești că ai câștigat tot pe teren, am jucat bine, iar după să termini pe locul doi și nu am înțeles de ce. Cu AEK am câștigat, cu Olympiacos nu ne-au lăsat să jucăm și era o perioadă favorabilă pentru noi. Ei nu erau la cel mai bun nivel atunci. Jucam acasă și era destul de clar cum trebuia să se termine acel meci. După aceea ne-au luat trei puncte și în total au fost 9, dar noi am terminat pe locul doi cu 4 puncte în spatele primului loc.

Dar voi ați simțit că a fost ceva împotriva lui PAOK. S-a spus că s-a dorit ca AEK să câștige titlul pentru că e din Atena.

Așa am crezut și eu pentru că s-au întâmplat prea multe lucruri. Nu este posibil să iei astfel de decizii împortiva unei echipe. Mai ales că și sezonul acesta am început cu minus două puncte. Nu înțeleg de ce! Ei deja ne-au pedepsit o dată, am pierdut titlul și acum am început cu minut 2 puncte. Dacă se ai întâmplă ceva… iar minus 3 și se fac 5 puncte în minus. Nu știu ce e în capul lor, dar anul ăsta mi se pare că nu sunt lucrurile clare.

“Fanii au fost împotriva lui Răzvan Lucescu!”

Matteo Spatafora în timpul interviului acordat pentru FANATIK la Salonic
FANATIK a stat de vorbă cu Matteo Spatafora la Salonic. Preparatorul fizic de la PAOK l-a ridicat în slăvi pe Răzvan Lucescu

Dar fanii cum au reacționat?

Fanii ne-au susținut. La început au fost împotriva antrenorului, după care echipa a mers mai bine, a început să joace foarte bine, să aibă rezultate. Nu au avut încredere pentru că Răzvan venea de la Xhanti, o echipă mult mai mică, dar acum e idol în Salonic. Toți i-au cerut scuze pentru că nu au avut încredere, iar acest lucru a fost foarte bine pentru el.

Tu ai antrenat echipe bune în România. Care este diferența dintre ce ai găsit la PAOK și ce era în Liga 1.

E mare diferență și aici mă refer la tot, la oamenii alături de care lucrăm, la echipă. Aici sunt 15-20 de birouri cu marketing și cu alte lucruri. Mă refer că e o mare diferență și în ceea ce privește antrenamentul. Avem fiecare antrenament filmat, avem GPS, avem persoane care vin cu GPS-urile la mine și eu scot toate informațiile și le dau mai departe antrenorului. Tot timpul avem o colaborare foarte bună și avem multe persoane pe teren. Este mult peste ce era în România în ceea ce privește recuperarea, medicii, medicamentația. Acolo era puțin cam slab. Nu zic că aici e la nivelul echipelor din Italia sau Anglia, dar e cu o treaptă mai sus. Nu știu dacă toate echipele din Grecia sunt așa, dar AEK, Olympiacos și PAOK sunt mult peste Steaua și ce am văzut acolo.

Alin Toşca şi Varela, lăudaţi de Spatafora

Alin Toșca cum a venit la PAOK. Cum l-au găsit?

Foarte bine! Cred că a crescut mult după experiența din Spania și Italia. El era un băiat serios și când l-au avut la Urziceni și Steaua, iar acum a devenit mult mai matur. Mă bucur pentru el. Sper să mai evolueze. Eu sunt de părere că Alin Toșca este un câștig pentru PAOK.

Dar Varela?

Varela era deja un fotbalist mare. Un jucător incredibil! Anul trecut a avut o constanță la nivel înalt. Nu cred că a greșit în vreun meci.

Fernando Varela e titular la PAOK Salonic
Fernando Varela într-un meci al lui PAOK Salonic