Decizia care îl poate face campion pe Răzvan Lucescu în Grecia!

paok salonic, razvan lucescu, olympiakos, aek atena

PAOK Salonic poate primi un ajutor nesperat din partea federaţiei elene. Olympiakos va fi penalizată pentru incidentele de la derbyul cu AEK Atena!

Răzvan Lucescu ar putea primi joi, în urma şedinţei Comisiei de disciplină a Federaţiei elene, un imens ajutor în lupta pentru titlu din partea acestui for. Joi se vor analiza incidentele petrecute la finalul derbyului de duminică dintre Olympiakos şi AEK Atena, câştigat de ultima echipă cu scorul de 2-1. VEZI AICI DETALII. Faptul că fanii au pătruns pe teren va fi judecat şi se vor anunţa sancţiunile impuse pentru astfel de situaţii. 

Conform articolului 15, paragraful 4, din Codul de disciplină pătrunderea suporterilor unei echipe pe teren se consideră act de violenţă, care poate pune în pericol viaţa altor persoane sau pot provoca pagube materiale. În această situaţie verdictul din punct de vedere financiar este amendă între 200.000-250.000 de ceuro, iar în plan sportiv deducere a trei puncte şi impunerea deciziei pentru clubul ai cărui fani au provocat dezordinile de a juca de la două la patru meciuri în afara terenului propriu.

Răzvan Lucescu poate ieşi campion şi cu egal acasă cu AEK

Conform acestor decizii rezultă că de joi Olympiakos va avea trei puncte mai puţin şi va fi nevoită să joace de la două până la patru (se va vedea câte etape se vor dicta) meciuri de acasă pe un alt stadion. Ceea ce ar putea face din Olympiakos o echipă care să nu mai conteze în lupta pentru titlu, care s-ar duce până la final între PAOK Salonic, actualul lider, echipă pregătită de Răzvan Lucescu şi AEK Atena.

Cum PAOK are la această oră, după consumarea a 20 de etape, două puncte peste AEK Atena, 46 respectiv 44, rezultă că Răzvan Lucescu ar putea ieşi campion şi la meci egal acasă cu AEK! Atenienii însă trebuie să câştige tot, în ipoteza că PAOK nu ar mai pierde alte puncte. Olympiakos are acum 42 de puncte, dar în urma penalizării va rămâne cu 39 de puncte, adică va fi la 7 lungimi în spatele lui PAOK!

Şi Olympiakos este recordmana de titluri în Grecia, 44 la număr, ultimele şapte consecutiv, în timp ce PAOK a câştigat campionatul doar de două ori, în 1976 şi 1985. Răzvan ar intra în istoria clubului, readucând titlul după 33 de ani! Marele meci cu AEK va avea loc la Salonic pe 11 martie. În privinţa lui Olympiakos,  e cert că ar juca minim următoarele două meciuri pe teren neutru, cu Panionios şi cu Panathinaikos.