Sport

Răzvan Lucescu sare în apărarea antrenorilor români: ”Ai nevoie de relaţii să pătrunzi”

După ce a făcut performanță la Al Hilal, Răzvan Lucescu s-a întors la PAOK Salonic, alături de care a luat eventul acum doi ani.
31.05.2021 | 23:41
Razvan Lucescu sare in apararea antrenorilor romani Ai nevoie de relatii sa patrunzi
ADVERTISEMENT

Conform presei din Grecia, Lucescu junior va primi un salariu stagional de 1,85 milioane de euro, devenind astfel cel mai bine plătit antrenor din prima ligă.

Patronul Ivan Savvidis nu vrea să-l mai piardă pe tehnicianul român și i-a pus o clauză de reziliere de 7 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Antrenorii români, apărați de Răzvan Lucescu

Imediat după ce a semnat cu PAOK Salonic, antrenorul român a dezvăluit că ar fi putut ajunge în Serie B sau chiar în Serie A dacă ar mai fi așteptat câteva săptămâni, dar a explicat că nu a mai avut răbdare.

Răzvan Lucescu crede că toate aceste uși deschise pentru el au fost posibile datorită performanțelor realizate cu PAOK și îi apără pe antrenorii români considerând că aceștia sunt defavorizați în fața celor de Vest.

ADVERTISEMENT

”Ca să pătrunzi acolo, ai nevoie de relaţii, cineva să te propună, iar cu acest CV să fii luat şi în considerare. Într-un final, eu am luat o alegere enoţională. Am avut posibilitatea să intru în aceste campionate, dar e greu să pătrunzi acolo.

Patronii spun aşa ‘Am de ales dintre un italian şi un român. Bun, românul a luat campionatul, a făcut asta acolo, dar îl aleg pe italian’. E mai uşor să plece, e mai uşor de acceptat de cei de acolo”, a declarat Lucescu junior la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Explicații pentru reușitele lui Boloni și Rednic

Tehnicianul român consideră că Ladislau Boloni și Mircea Rednic au putut pătrunde în campionatele puternice datorită faptului că și-au făcut școala acolo sau și-au încheiat carierele de fotbaliști în țările respective și au fost apreciați.

”Eu nu-l consider pe Boloni un antrenor român. Îl consider francez. Şi-a terminat cariera în Franţa, şcoala de antrenori a făcut-o în Franţa, a rămas acolo. I s-au deschis nişte uşi, fiind cunoscut.

ADVERTISEMENT

Aşa cum a fost cazul lui Mircea Rednic în Belgia. În afara acestor antrenori, care au început să antreneze în locurile unde au terminat carierele, pentru ceilalţi români e greu.

Tatăl meu a venit după ce a câştigat cu Dinamo Bucureşti campionatul, a avut performanţe importante în acea perioadă, avea un nume mare, apoi a antrenat în Italia, în Serie B. Nu e nicio ruşine. Championship, Serie B sunt campionate bune”, este de părere antrenorul lui PAOK.

Jurnaliștii greci susțin ipoteza conform căreia Edi Iordănescu se află în atenția lui AEK Atena, iar din sezonul viitor putem asista la un duel AEK Atena – PAOK, ambele formații având antrenori români pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT