Fotbal international

Răzvan Lucescu și-a ales colaboratorii la Al Hilal! Niciun român, dar un fost preparator de la FCSB

18.07.2019 | 19:58
Razvan Lucescu sia ales colaboratorii la Al Hilal Niciun roman dar un fost preparator de la FCSB

Tehnicianul Răzvan Lucescu și-a ales colaboratorii alături de care va lucra la formația Al Hilal din Arabia Saudită. Tehnicianul român a decis în această vară să plece de la PAOK Salonic după ce a reușit eventul, iar gruparea saudită i-a achitat imediat clauza de reziliere în valoare de două milioane de euro. Fostul portar va avea ca obiectiv în Golf câștigarea titlului cu cea mai titrată echipă.

Răzvan Lucescu și-a ales colaboratorii la Al Hilal

Plecarea la Al Hilal a fost mult dezbătută de specialiștii din România, majoritatea considerând că va fi un pas înapoi pentru Luce junior. În urmă cu puțin timp, Răzvan Lucesacu a stabilit ce colaboratori va avea la formația saudită. Astfel, secunzi vor fi Diego Longo, Cristiano Bacci și Konstantinidis Pantelis, Matteo Spatafora și Giorgio Tsonakas vor fi preparatori fizici, Jose Moreira se va ocupa de portari, iar Kyriakos Tsitiridis va fi responsabil cu analiza video.

La sfârșitul lunii iunie, Răzvan Lucescu a fost prezentat oficial în funcția de antrenor principal al echipei Al Hilal. Tehnicianul român a mers la Paris unde s-a întâlnit cu președintele grupării saudite și a semnat contractul valabil pentru două sezoane. El a fost prezentat cu mare fast pe rețelele de socializare al clubului și a declarat că există o mare presiune pe el, deoarece multă lume nu îl cunoaște.

Matteo Spatafora pe timpul când era preparator fizic la FCSB

Al Hilal e calificată în optimile Ligii Campionilor Asiei

Al Hilal a terminat sezonul precedent pe poziția secundă în campionatul Arabiei Saudite, la un punct de campioana Al Nasr. În schimb, noua formație a lui Răzvan Lucescu este calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, acolo unde va întâlni o altă echipă saudită, Al Ahli, unde a jucat până în această vară internaționalul român Nicolae Stanciu. Cele două manșe se vor disputa la 7 și 14 august.

În vârstă de 50 de ani, Lucescu jr nu este la prima experință în zona Golfului, el mai pregătind echipa Al Jaish din Qatar. Înainte de Răzvan Lucescu, Al Hilal a mai fost antrenată și de alți tehnicieni români. Pe la gruparea saudită au mai trecut Ilie Balaci (de trei ori), Anghel Iordănescu, Cosmin Olăroiu, Cătălin Necula (interimar), Laurențiu Reghecampf și Ciprina Panait (intermiar în două rânduri).