Sport

Răzvan Lucescu și PAOK, dați afară din Europa de Marseille! Primele reacții după meciul de la Salonic. Video

Răzvan Lucescu și PAOK Salonic au fost eliminați de Marseille din Conference League, iar tehnicianul român ratează pentru a doua oară în carieră intrarea în careul de ași al unei competiții europene.
15.04.2022 | 00:30
Razvan Lucescu si PAOK dati afara din Europa de Marseille Primele reactii dupa meciul de la Salonic Video
Răzvan Lucescu și PAOK Salonic au fost eliminați de Marseille din Conference League, iar tehnicianul român ratează pentru a doua oară în carieră intrarea în careul de ași al unei competiții europene. Sursă foto: gazzetta.gr
ADVERTISEMENT

Formația elenă a fost învinsă în ambele manșe de Olympique Marseile, 1-2 în Franța și 0-1 la Salonic, și și-a văzut năruite visele de a câștiga prima ediție a Conference League.

Semifinalele europene, vis interzis pentru Răzvan Lucescu

După înfrângerea la limită din manșa tur, Răzvan Lucescu era încrezător că PAOK Salonic poate ajunge în semifinale, mai ales că returul se disputa în vulcanul creat de suporterii greci pe stadionul Toumbas.

ADVERTISEMENT

Însă, nebunia frumoasă a fanilor lui PAOK nu a fost de ajuns, deoarece Marseille s-a dovedit o formație mai puternică, dar și mai norocoasă. Asta, în timp ce Răzvan Lucescu a fost lovit de ghinioane în această ”dublă” de foc.

Prima lovitură pentru tehnicianul român a venit încă dinaintea primului fluier, atunci când Omar El Kaddouri, autorul golului din meciul tur, s-a accidentat la încălzire. Fotbalistul marocan a simţit un disconfort în timp ce executa exerciţiile şi a ieşit de pe teren, în lacrimi.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că a fost echipa care a creat mai mult, PAOK nu a reușit să înscrie. Golul a picat în poarta elenilor, din piciorul magicianului Dmitri Payet, la singurul șut pe poartă al francezilor. Și ca să închidem cercul ghinionului pentru Luce jr., să ne amintim că același Payet a dat un gol de generic TV în manșa tur.

Lucescu pune eliminarea pe seama ghinionului

După eliminarea din sferturile Conference League, Răzvan Lucescu, aflat la meciul 30 în cupele europene pe banca lui PAOK, record în istoria clubului, și-a lăudat jucătorii pentru parcursul excepțional și crede că singurul lucru care i-a lipsit echipei sale la retur a fost golul, în ciuda faptului că a avut numeroase ocazii.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce ne-a lipsit a fost victoria. Ce pot să spun este că o greșeală ne-a costat. Marseille a profitat de greșeala noastră. Am avut 5-6 ocazii clare, dar nu am marcat. L-am făcut mare pe portarul lor.

Călătoria în Europa a durat mult și jucătorii și-au depășit limitele jucând din trei în trei zile. Azi am dominat-o pe Marseille care este pe locul 2 într-un campionat în care joacă Messi, Neymar și Mbappe”, a declarat Lucescu la finalul întâlnirii, conform sport24.gr.

ADVERTISEMENT

Amintirea tristă a ”dublei” cu Steaua de acum 16 ani

Este a doua oară în cariera sa de antrenor când Răzvan Lucescu ratează calificarea în semifinalele unei competiții europene. Prima dată s-a întâmplat în Cupa UEFA, în sezonul 2005-2006, atunci când Rapidul era scoasă de Steaua.

Aflat la început de carieră, fiul lui Mircea Lucescu, a părăsit atunci competiția fără să fie învins în sferturile de finală. După un 1-1 în Giulești, a fost 0-0 la returul de pe Arena Națională, care la acea vreme încă se mai numea Lia Manoliu, și Steaua mergea în careul de ași datorită numărului mai mare de goluri înscrise în deplasare.

ADVERTISEMENT