Fotbal international

Răzvan Marin, cel mai scump fotbalist român! FCSB nu prinde Top 10

05.10.2018 | 19:42
Mijlocașul echipei Standard Liege, Răzvan Marin, este cel mai scump fotbalist român în acest moment

Mijlocașul echipei Standard Liege, Răzvan Marin, este cel mai scump fotbalist român în acest moment. Conform ultimei actualizări făcute de site-ul de specialitate transfermark.com, jucătorul care a fost dorit în această vară de mai multe formații de top din Europa i-a devansat pe fundașul Ștefan Radu de la Lazio Roma și pe atacantul Florin Andone de la Brighton & Hove Albion.

La doar 22 de ani, Răzvan Marin este un jucător de bază al reprezentativei României și este cotat la șapte milioane de euro, cu un milion mai mult decât Radu și Andone. Fotbalistul și-a prelungit contractul cu Standard Liege până în 2023, după ce în vară s-a aflat în atenția cluburilor AS Roma, AS Monaco, Sampdoria Genova și Fortuna Dusseldof, dar belgienii au decis să nu se despartă de el pentru o sumă mai mică de 10 milioane de euro.

Clasamentul celor mai bine cotați 15 fotbaliști români ai momentului
Clasamentul celor mai bine cotați 15 fotbaliști români ai momentului

Răzvan Marin e cel mai scump fotbalist român, Alex Mitriță cel mai valoros din Liga 1 Betano

Jucătorul de top cu cea mai importantă scădere a cotei este fundașul formației SSC Napoli, Vlad Chiricheș, care acum costă doar 5 milioane de euro. Căpitanul naționalei României este pe o pantă descendentă din cauza deselor accidentări și a faptului că nu prinde un post de titular la vicecampioana din Serie A.

Dacă Răzvan Marin este cel mai scump fotbalist român al momentului, cel mai valoros ”tricolor” care evoluează în Liga 1 Betano este atacantul echipei Universitatea Craiova, Alexandru Mitriță. Jucătorul oltenilor este cotat la trei milioane de euro, la fel ca portarul selecționatei de tineret, Ionuț Andrei Radu, care a devenit titular la Genoa.

Primul jucător a liderului din Liga 1 Betano, FCSB, în acest top este mijlocașul Dennis Man, pe locul 11. Jucătorul pe care finanțatorul Gigi Becali speră să-l vândă cu 100 de milioane de euro este cotat în acest moment la doar 2,7 milioane de euro.