Fotbal international

Răzvan Marin e dorit de fosta echipă a lui Mbappe! AS Monaco insistă pentru mijlocaşul român

19.08.2018 | 11:30
Razvan Marin e dorit de fosta echipa a lui Mbappe AS Monaco insista pentru mijlocasul roman

Răzvan Marin este dorit de fosta echipă a starului francez Kylian Mbappe. AS Monaco insistă pentru mijlocaşul din naţionala României, fie pentru a-l utiliza imediat în campionat şi în meciurile din grupele Champions League, fie pentru a fi siguri că a devenit jucătorul său şi mai poate fi lăsat împrumut sezonul acesta la Standard Liege. Răzvan Marin este în atenţia mai multor cluburi europene, însă gruparea din Principatul de Monaco pare a fi cea mai hotărâtă, după cum informează bisăptămânalul France Football.

În această vară Răzvan Marin a fost în atenţia mai multor cluburi din Serie A, în frunte cu AS Roma, dar şi a unor cluburi din Bundesliga, dar Standard Liege nu doreşte se despartă de jucător decât în condiţii financiare extrem de avantajoase, adică de la o sumă plecând de la zece milioane euro în sus. Ceea ce nimeni nu a acceptat, considerând că suma de transfer maximă ar fi în jur de 7-8 milioane euro. Răzvan a rămas la Liege, mai ales că Standard a fost calificată în  Champions League, unde a ajuns până în al treilea tur preliminar, fiind eliminată în această fază de Ajax.

Răzvan Marin e dorit de fosta echipă a lui Mbappe! Monaco e o forţă în Ligue 1

AS Monaco este un club de top în Hexagon, reuşind să câştige neaşteptat un titlu în 2016 în faţa superfavoritei PSG, dar asta şi pentru că a beneficiat de un grup de jucători de excepţie, cu Kylian Mbappe în frunte, aproape toţi fiind acum vânduţi pe sume uriaşe la forţe ale Europei. AS Monaco a fost echipa care în vara lui 2017 a vândut cel mai bine dintre toate cluburile din lume, încasând peste 500 de milioane euro pe jucători, cea mai mare sumă, 180 de milioane, de la PSG pentru Mbappe.

Răzvan Marin dorit de fosta echipă a lui Mbappe. La Monaco a jucat actualul star al Franţei. Marin ar avea şanse reale de deveni titular
Răzvan Marin dorit de fosta echipă a lui Mbappe. La Monaco a jucat actualul star al Franţei

Şi în momentul de faţă monegascii au un lot destul de valoros, dar care nu mai are cum, sub nici o formă, să pună probleme gigantului PSG. Obiectivul anual este loc de Champions League, pentru a fi permanent pe plus la bilanţul financiar. Dacă ar merge la AS Monaco Răzvan Marin ar avea şanse reale să îşi facă loc în prima echipă destul de repede, pentru că oponentul său, ivorianul Aholou nu este un superjucător, deci concurenţa ar putea fi rezolvată în favoarea internaţionalului român.

Datorează mult colaborării cu antrenorul Ricardo Sa Pinto

Răzvan Marin a ajuns la Standard Liege în iarna lui 2017, dar explozia sa s-a produs sub bagheta antrenorului portughez Ricardo Sa Pinto. Românul a devenit titular incontenstabil, a marcat şase goluri şi a oferit 12 pase decisive. Răzvan este şi el un produs al muncii lui Gică Hagi la Viitorul, dar unul dintre exporturile reuşite pe deplin.

Fiul fostului internaţional al Stelei, Petre Marin, se caracterizează nu numai printr-un joc de metronom la centrul terenului, reprezentând punctul de echilibru al acestui compartiment cheie pentru orice echipă, dar şi printr-o viaţă extrasportivă ireproşabilă, de adevărat profesionist, care îşi vede doar de carieră şi lasă deoparte plăcerile vieţii. Presa belgiană, care a fost deosebit de dură cu Nicolae Stanciu cât acesta a jucat la Anderlecht, nu a avut niciodată nimic de reproşat la adresa mijlocaşului lui Standard, ba, de fiecare dată a apreciat evoluţiile acestuia.

Tags: