Răzvan Marin e out pentru meciul cu Norvegia. Probleme mari pentru Cosmin Contra

Sorin Dumitrescu   
în Fortuna
07/06/2019, 15:41
Răzvan Marin e out pentru meciul cu Norvegia. Probleme mari pentru Cosmin Contra GALERIE FOTO
Răzvan Marin nu va juca la Oslo. A făcut o contractură la ultimul antrenament

Veste cu adevărat neagră pentru selecționerul României, Cosmin Contra. Unul dintre cei mai impoortanți oameni din echipă, mijocașul Răzvan Marin, a suferit o contractură la ultimul antrenament și este out pentru meciul cu Norvegia. Este o pierdere importantă, pentru că Marin asigura mult echilibru în compartimentul median, este un excelent om de pasă decisivă și un foarte bun șuteur de la distanță.

Răzvan Marin este out pentru meciul cu Norvegia

Jucătorul recent transferat de la Standard Liege la Ajax Amsterdam, după ce s-a consultat cu selecţionerul Contra şi cu stafful medical, a decis să nu rişte o problemă mai gravă. Răzvan Marin a fost dorit şi de Mirel Rădoi în lotul pentru turneul final al Euro U21 din Italia, dar noul său club nu i-a dat acceptul şi i-a cerut să se prezinte la pregătiri.

În absenţa lui Răzvan Marin Cosmin Contra va trebui să aleagă înlocuitorul dintre Tudor Băluţă şi Paul Anton. Probabil că decizia va fi luată cu puţin înainte de ora startului partidei Norvegia – România. Contra consideră că stilul Norvegiei este asemănător cu cel al Suediei, poate cu o viteză în plus pentru norvegieni şi spune că trebuie ca erorile de la Stockholm să nu se mai repete.

Răzvan Marin ar putea fi înlocuit cu Tudor Băluţă sau cu Paul Anton

Ambele echipe au mare nevoie de victorie

Şi Norvegia şi România au mare nevoie de trei puncte în acest meci, pentru că ambele au deja câte un eşec. Norvegia, unul previzibil şi fără urmări, pe terenul favoritei principale a grupei, Spania, România în Suedia, care e rivală directă la ocuparea locului 2. România nu a mai bătut Norvegia de cini jocuri, ceea ce dovedeşte că această reprezentativă a progresat enorm în ultimele două decenii.

Tricolorii trebuie să joace ofensiv, să stopeze cât mai din faşă acţiunile nordicilor, mai ales că aceştia au un şablon de joc destul de uşor de citit, pentru că un alt eşec ar cântări enorm în sens negativ la lupta pentru calificare. Pe teren va fi şi golgeterul campionatului, George Ţucudean, care, conform unei tradiţii, ar fi momentul să marcheze pentru echipa naţională.

Închide ×