Stiri sportive

Răzvan Marin, fotbalistul anului 2018! A câştigat marele trofeu la Gala Fotbalului Românesc

03.12.2018 | 22:20
Razvan Marin fotbalistul anului 2018 A castigat marele trofeu la Gala Fotbalului Romanesc

Răzvan Marin a fost desemnat fotbalistul anului 2018 la Gala Fotbalului Românesc. Fotbalistul lui Standard Liege câștigă acest trofeu la vârsta de numai 22 de ani, devansându-i pe Alexandru Mitriță și pe Ciprian Tătărușanu, jucători cu care s-a aflat în concurență directă la această gală.

Răzvan Marin, fotbalistul anului 2018

Pentru Răzvan Marin, ascensiunea a început încă din sezonul 2014/15, atunci când a bifat 21 de meciuri oficial în tricoul celor de la Viitorul. În următorul sezon a prins 32 de jocuri, an în care a bifat și debutul la echipa națională. Marin a debutat cu gol pentru echipa națională într-o victorie 5-0 cu Armenia, în octombrie 2016.

La fel de prolifică a fost și stagiunea 2016/17, care i-a adus lui Răzvan Marin transferul la Standard Liege. Belgienii l-au transferat la începutul lui 2017 pentru o sumă de aproximativ două milioane de euro.

Ce a făcut Răzvan Marin în 2018

Cu el în echipă, Standard Liege a cucerit Cupa Belgiei în vara acestui an. Chiar dacă nu are cifre individuale remarcabile, Marin este unul dintre puținii jucători români care evoluează meci de meci pentru o echipă din străinătate, constanța reprezentând una dintre principalele sale calități.

A debutat inclusiv în cupele europene, evoluând în dubla dintre Standard Liege și Ajax, din turul III preliminar al Ligii Campionilor. În acest sezon a strâns 24 de partide, aproximativ 2.000 de minute de timp efectiv de joc, un gol și patru assist-uri.

A ajuns între timp la 14 selecții în tricoul primei reprezentative și este de asemenea eligibil pentru Campionatul European de tineret programat anul viitor. Marin a încheiat pe locul 3 topul pentru fotbalistul român al anului 2017.

Este  fiul lui Petre Marin, fost jucător important la  Steaua și FC Național.

Presa internațională a dezvăluit în ultimele luni că Lazio, Monaco și Sampdoria sunt trei echipe interesate să-l transfere pe Răzvan Marin în viitorul apropiat. Cota sa de piață este de 7 milioane de euro la ora actuală.

Tags: