Fotbal international

Răzvan Marin, la Ajax pentru 12 milioane de euro?! Toate detaliile transferului și prima reacție a jucătorului

25.03.2019 | 22:00
Razvan Marin la Ajax pentru 12 milioane de euro Toate detaliile transferului si prima reactie a jucatorului
ADVERTISEMENT

UPDATE / Răzvan Marin a oferit prima sa reacție despre acest posibil transfer:  “Nu știu, vedem. Acum sunt cu gândul la meciul de mâine, cu Feroe“. – a spus jucătorul pentru Digisport.

Presa olandeză anunță la unison că Răzvan Marin va juca din sezonul viitor pentru Ajax Amsterdam. Jurnaliștii batavi oferă și detalii despre transfer. „Lăncierii” le-ar fi plătit celor de la Standard 12 milioane de euro în schimbul jucătorului, iar mijlocașul român va semna un contract valabil pe cinci ani. 

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin, la Ajax pentru 12 milioane de euro?!

Olandezii scriu că Răzvan Marin va fi adus cu scopul de a-l înlocui pe Frenkie De Jong, mijlocaș transferat în iarnă de Barcelona pentru 70 de milioane de euro. De Jong a rămas însă la clubul din Amsterdam până la finele sezonului, urmând să se alăture grupării de pe Camp Nou din vară.

Răzvan Marin (22 ani) are cifre excelente în acest sezon pentru Standard Liege. A evoluat în 17 de meciuri oficiale, marcând cinci goluri și oferind șase asist-uri, totul din postura de mijlocaș central cu profil defensiv.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin a devenit om de bază și la prima reprezentativă a României, fiind titular în primul meci din această campanie de calificare, pierdut cu 1-2 în Suedia. Marin are acum 14 selecții și un gol marcat la echipa națională, tocmai la debutul său cu Armenia.

Fiul lui Petre Marin a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 2018 la Gala Fotbalului Românesc. Belgienii au făcut astfel o afacere excelente. Standard l-a cumpărat în ianuarie 2017 cu numai 2,4 milioane de euro de la Viitorul, iar acum sunt pe cale să-l vândă cu 12 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Marin și-a început cariera la Pro Luceafărul, dar a semnat rapid cu Academia Gheorghe Hagi, în 2009, pe când avea numai 13 ani. A parcurs toți pașii la Viitorul, pornind de la juniori, iar în 2017 ajungând campion al României, chiar dacă la mijlocul stagiunii s-a transferat în Belgia.

Răzvan Marin a fost dorit insistent în vara anului trecut de AS Roma, dar italienii nu au ajuns la un acord cu Standard pentru transferul său.

ADVERTISEMENT
Tags: