După ce s-a salvat de la retrogradare cu Empoli în sezonul trecut, Răzvan Marin a avut evoluții extraordinare cu naționala la EURO 2024. Și-a continuat forma bună și la întoarcerea la Cagliari, dar și alături de ”tricolori” și așa a intrat într-un top prestigios.
De la începutul noului sezon, fotbalistul român a marcat nu mai puțin de 9 goluri și acest lucru l-a propulsat printre mijlocașii golgheteri din fotbalul european. El a înscris de 3 ori în Serie A și de 6 ori pentru echipa națională, fiind printre cei mai buni marcatori din Liga Națiunilor.
Jurnaliștii de la renumitul cotidian italian Gazzetta dello Sport au realizat un clasament al celor mai prolifici mijlocași din cele mai importante campionate, iar Răzvan Marin se află pe un onorabil loc 2.
”În vârful acestui clasament special este Răzvan Marin – o mare surpriză, având în vedere că nu joacă pentru o echipă de top. Mijlocașul lui Cagliari a fost unul dintre cei mai buni în acest sezon dacă luăm în calcul consistența prestațiilor sale.
A reușit să aducă echilibru la mijlocul terenului atât pentru formația din Sardinia, cât și pentru naționala României, dar a și contribuit la finalizare. Până acum, a marcat în total 9 goluri, șase dintre ele fiind din penalty. A confirmat că este un specialist la punctul cu var”, a scris sursa citată.
Internaționalul a fost depășit în această ierarhie doar de jucătorul olandez al lui AC Milan, Tijjani Reijnders, care a reușot 9 goluri: 3 în Serie A, 3 în Champions League, unul în Cupa Italiei și 2 în Liga Națiunilor pentru Olanda.
În schimb, în spatele lui Răzvan Marin regăsim nume uriașe precum Federico Valverde, Christian Eriksen sau Hakan Calhanoglu. Primele 10 locuri în această ierarhie sunt ocupate de următorii jucători:
Fostul fundaș stânga Petre Marin, tatăl lui Răzvan Marin, a povestit dificultățile pe care a fost nevoit fiul său să le treacă pentru a ajunge fotbalist și a amintit faptul că acesta a plecat singur de acasă pe când avea doar 13 ani.
”Am avut o discuție. Gică Hagi mi-a zis că vrea să-l ia, abia își deschisese academia. I-am spus: ‘Gică, ia-l să-l vezi la treabă’. Gică l-a luat, a zis că e ce trebuie, iar atunci a făcut pasul. A plecat de acasă, avea 13 ani.
Mai apăreau probleme de sănătate. Mulți nu înțeleg lucrul ăsta, că în spatele unui jucător de fotbal stau multe sacrificii. Nu e ușor pentru un copil să plece de acasă, unde avea totul pe tavă”, a declarat Petre Marin.