Sport

Răzvan Marin, peste Mutu, Chivu şi Tătăruşanu în Serie A! Performanţa reuşită de mijlocaşul lui Empoli

Răzvan Marin a reușit o performanță uriașă în Serie A și i-a întrecut pe Adrian Mutu, Cristi Chivu sau Ciprian Tătărușanu.
08.04.2023 | 00:00
Razvan Marin peste Mutu Chivu si Tatarusanu in Serie A Performanta reusita de mijlocasul lui Empoli
Răzvan Marin, peste Mutu, Chivu şi Tătăruşanu în Serie A. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Mijlocașul lui Empoli a ajuns la 100 de meciuri în Serie A și a devenit fotbalistul român care atinge această bornă în primii trei ani în prima ligă din fotbalul italian. Al 100-lea meci pentru Răzvan Marin în Serie A a venit în duelul dintre AC Milan și Empoli, scor 0-0.

Răzvan Marin, peste Mutu, Chivu şi Tătăruşanu în Serie A

Răzvan Marin a ajuns la brona de 100 de meciuri jucate în Serie A, în primii trei ani de când a ajuns în fotbalul italian, fiind liderul într-un clasament al românilor care au evoluat sau care încă evoluează în Italia.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul român a fost titular pentru Empoli în meciul de pe „San Siro” cu AC Milan, fiind înlocuit în minutul 78 cu Liberato Cacace, antrenorul său făcând mai multe schimbări defensive în acel moment, în spreanța de a pleca neînvins.

În actualul sezon din Serie A, Răzvan Marin a jucat 26 de meciuri, reușind să înscrie 2 goluri și să ofere 2 pase decisive. Internaționalul român a jucat și un meci în Cupa Italiei, însă fără să reușească să marcheze sau să dea pase decisive.

ADVERTISEMENT

Clasamentul meciurilor jucate de fotbaliștii români în Serie A, în primii trei ani:

  1. Răzvan Marin – 100 de meciuri
  2. Ciprian Tatarusanu – 75
  3. Adrian Mutu – 68
  4. Cristi Chivu – 59
  5. Radu Ștefan – 58
  6. Vlad Chiricheș – 29

Ce sfat le dă Răzvan Marin tinerilor fotbaliști

Răzvan Marin a oferit un interviu pentru site-ul Federației Române de Fotbal, înaintea meciurilor cu Andorra și Belarus, în care le-a transmis tinerilor fotbaliști ce trebuie să facă pentru a ajunge într-un campionat puternic, dar și pentru a se menține acolo:

ADVERTISEMENT

„Eu, din fericire, am muncit mult, mă bucur că mai am două meciuri și ajung la 100 de meciuri în Serie A. Un mesaj pentru cei tineri ar fi să munceascxă foarte mult și să devină competitivi, pentru că în afara nu te așteaptă nimeni, concurența e foarte mare.

Sunt cluburi cu foarte mulți bani și dacă nu sunt mulțumiți de un român pot cumpăra un alt fotbalist, poate nu la fel de talentat, dar care se implică mai mult la antrenamente și la meciuri”.

ADVERTISEMENT

„Jucătorul român, când merge afară și dă de dificultăți, are tendința să se gândească și să se întoarcă acasă. Pentru că în România, dacă ești jucător tânăr, de perspectivă, talent foarte mare, fotbalist bun, ai anumite avantaje.

Președinții de cluburi, antrenorii or să încerce să te ajute cât mai mult. Dar afară această chestie se schimbă total. Acolo nu mai contează dacă ai talentat, trebuie să ajungi să muncești, să te bați petru postul tău, să devii competitiv pentru a ajunge să joci”, spunea Răzvan Marin.

  • 26 de ani are Răzvan Marin
  • 8.000.000 de euro este cota de piață a lui Răzvan Marin, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT