Fotbal intern

Răzvan Marin știe cum putem învinge Germania: ”Am văzut rezumatul pe Youtube”

22.03.2021 | 18:37
ADVERTISEMENT

Răzvan Marin este unul dintre cei mai în formă fotbaliști, care evoluează în străinătate, din lotul convocat de Mirel Rădoi. Mijlocașul de 24 de ani abia așteaptă să întâlnească Germania.

Meciul cu multipla campioană mondială este programat la sfârșitul săptămânii viitoare, la București. Provocat de Eurosport, Răzvan Marin a mărturisit că știe totul despre istorica victorie a României împotriva Germaniei, 5-1, din 2004.

ADVERTISEMENT

”Sincer, nici nu cred că am văzut acel meci când eram mic (Răzvan Marin avea 8 ani la data disputării partidei amintite – n.r.) dar în schimb am văzut pe Youtube rezumatul partidei și mi-au rămas în minte multe faze”, a povestit Răzvan Marin pentru sursa menționată.

România a învins doar de două ori Germania

Meciul amintit de Răzvan Marin s-a disputa într-o zi de 28 aprilie 2004. Pe Stadionul Giulești, România făcea instrucție cu Germania, la acea oră triplă câștigătoare a Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT

Mihăiță Pleșan (min. 21), Răzvan Raț (23), Ionel Dănciulescu (36, 43) și Gabriel Caramarin (84), au fost marcatorii României în victoria de pe Giulești.

Precedentul succes în fața nemților datează tocmai din 1967 când ”Tricolorii” se impuneau la limită, tot într-o partidă amicală, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin regretă absența lui Mirel Rădoi

Mijlocașul lui Cagliari traversează o perioadă sportivă excelentă în Italia și speră să prin evoluțiile sale să ajute echipa națională să-și atingă obiectivele. Marin a spus că regretă absența selecționerului de la primele meciuri ale naționalei.

”Va conta absența lui, foarte mult, dar rămâne staff-ul său tehnic lângă noi și, bineînțeles, asta ne va ajuta. Prin ei ne va transmite ceea ce trebuie să facem în aceste meciuri și noi va trebui să ne adaptăm și să scoatem rezultate pozitive în toate cele 3 partide. Sper totuși să revină cât mai repede lângă noi”, a mai spus Marin, la Eurosport.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 24 de ani crede că doar reprezentativa Germaniei este mai valoroasă decât a României, dintre echipele din grupa J.

”Important este să începem cu dreptul ca să avem în următoarele meciuri un moral foarte bun. Germania cred că este singura echipa care are o șansă în plus față de noi. Înainte de toate, trebuie să ne gândim la noi și să facem tot posibilul ca până la finalul preliminariilor să depindă totul doar de noi”, a adăugat Marin.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,28 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT