Fotbal international

Răzvan Marin, totul despre cum a ajuns în atenția lui Ajax! „La Academia lui Gică Hagi am învățat să fiu fotbalist”

03.04.2019 | 11:27
Razvan Marin totul despre cum a ajuns in atentia lui Ajax La Academia lui Gica Hagi am invatat sa fiu fotbalist

Răzvan Marin a povestit totul despre cum a ajuns în atenția olandezilor de la Ajax Amsterdam! Mijlocașul belgienilor de la Standard Liege a rememorat pentru un cunoscut blogger, Otravă, cum a început fotbalul și mai ales cum a ajuns la Academia lui Gheorghe Hagi. A fost nevoit să plece de acasă la o vârstă fragedă, dar la centrul „Regelui” a învățat să fie fotbalist.

Răzvan Marin, totul despre cum a ajuns în atenția lui Ajax!

„Imi aduc aminte foarte bine ca eram intr-o vacanta de vara in Mamaia, la hotelul Iaki,domnul Zoli Iasko (directorul sportiv de la viitorul in acea perioada..sper sa ma insel) a venit la tata si i-a spus sa ma duca la antrenamente pe perioada vacantei nostre sa vad despre ce e vorba. La inceput nu am vrut pentru ca aveam doar 12 ani jum si nu imi doream sa plec de acasa.

Anul urmator am mers pana la urma intr-un cantonament la Brasov pentru niste probe si uite asa am ajuns la academie pe la 13 ani jumate. A fost dificil la inceput, dar pana la urma m-am acomodat”, a declarat Răzvan Marin despre începuturile lui în fotbal.

Răzvan Marin, totul despre cum a ajuns în atenția lui Ajax! Răzvan Marin
Răzvan Marin a semnat cu Standard Liege în 2017

Liege, început de drum

Răzvan Marin și-a adus aminte și de discuția cu Hagi atunci când „Regele” l-a înștiințat de oferta belgienilor de la Standard Liege. „Da, este adevarat. Uneori dupa antrenamente chiar statea cu noi si exersam impreuna lovituri libere sau pase lungi si multe altele. A reactionat intr-un mod placut, eram in cantonamentul de iarna din Cipru, m-a chemat jos in receptia hotelului si mi-a explicat despre aceasta oferta si ca din partea cluburilor totul este ok. Depindea doar de mine daca acceptam sau nu”, a mai spus Răzvan Marin.

Liege reprezintă doar începutul pentru Marin. Mijlocașul recunoaște că a lucrat mult cu o echipă de psihologi sportivi pentru a se acomoda rigorilor. „Nu a fost deloc usor sa ma adaptez la modul de viata de aici,dar din fericire am reusit sa trec peste aceste momente mai putin placut si cu ajutorul unor baieti cu care am lucrat si lucrez pe partea mentala. “Am inceput sa lucrez cu o echipa de psihologi sportivi cu doua luni inainte sa ajung in Belgia. Dupa ce am ajuns aici, i-am chemat lunar pe cheltuiala mea la Liege. Ma ajuta sa raman pozitiv si sa lucrez sa devin mai bun”, a adăugat Răzvan Marin.

  • 16 partide are Răzvan Marin în echipa națională a României