Sport

Răzvan Marin vorbește despre atmosfera din vestiarul naționalei după România – Finlanda: ”Greşeşti, se întâmplă… O iei de la capăt”

Răzvan Marin, unul dintre ”tricolorii” care au jucat în toate meciurile din această campanie, a vorbit despre atmosfera din vestiarul naționalei după victoria României în fața Finlandei 1-0.
12.06.2022 | 11:20
Razvan Marin vorbeste despre atmosfera din vestiarul nationalei dupa Romania  Finlanda Gresesti se intampla O iei de la capat
Răzvan Marin a vorbit despre atmosfera din vestiarul ”tricolorilor” după victoria cu Finlanda. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România a rupt blestemul rezultatelor negative într-un moment în care nu mai avea voie să greșească. ”Tricolorii” s-au impus, nu fără emoții în fața Finlandei, scor 1-0, și au ”șters”, în parte, imaginea din precedentele jocuri.

Răzvan Marin: ”Cred că o să o scoatem la capăt”

Pe ultimul loc în grupa a treia din eșalonul secund al Ligii Națiunilor, România a disputat primul meci în fața propriilor suporteri apăsată de imaginea per ansamblu proastă de după primele două eșecuri.

ADVERTISEMENT

Progresul a fost evident. ”Tricolorii” au început plini de elan duelul cu Finlanda și au apărut periculos în fața porții nordicilor după doar 30 de secunde de la primul fluier al arbitrului Harald Lechner.

Băieții lui Edi Iordănescu au irosit oportunitate după oportunitate, până la reușita lui Nicușor Bancu (min. 30), dar au continuat să creadă că pot obține primul rezultat pozitiv.

ADVERTISEMENT

Titular în eșecurile cu Muntenegru și Bosnia & Herțegovina, Răzvan Marin a intrat cu Finlanda în ultimele 20 de minute. La final s-a bucurat alături de fani și de coechipieri pentru prima victorie din actuala ediție a Ligii Națiunilor.

”Este o victorie meritată, am arătat cu totul şi cu totul altceva. Important e că am reuşit să ne unim. Pentru meciul cu Muntenegru cred că nimeni până în momentul de faţă nu a găsit o explicaţie.

ADVERTISEMENT

Astăzi (sâmbătă 11 iunie – n.r.) s-a văzut cu totul altceva. După părerea mea, adevărata faţă a naţionalei este cea din seara aceasta. Eu n-am nicio teamă, joc fotbal de plăcere.

Greşeşti, se întâmplă… O iei de la capăt. Mister este tot timpul pozitiv, ne încurajează, are încredere în noi şi cred că o să o scoatem la capăt. Cu Muntenegru ne dorim o nouă victorie şi să-i facem fericiţi pe suporteri”, a spus Răzvan Marin, imediat după meci.

ADVERTISEMENT

Marți, ultima strigare înainte de vacanță

România va încheia prima parte a ediției 2022 a Ligii Națiunilor, marți, 14 iunie, tot pe stadionul din Giulești, când va fi gazdă pentru Muntenegru. Este momentul revanșei pentru ”tricolori”, după eșecul de la Podgorica 0-2.

A fost a doua victorie a muntenegrenilor în fața României în istoria confruntărilor directe, altfel doar șase la număr. ”Tricolorii” au un ascendent moral bun după succesul în fața Finlandei, însă duelul cu Muntenegru trebuie pregătit în condiții speciale.

Evoluția palidă din urmă cu mai puțin de 10 zile încă apasă pe mentalul ”tricolorilor” care nu găsesc vreo explicație pentru neputința de la Podgorica. Un alt pericol ”ascuns” este și faptul că e ultimul meci înainte de vacanță, ceea ce ar putea duce la o nouă relaxare prematură a fotbaliștilor lui Edi Iordănescu.

Cu o evoluție măcar ca aceea din prima repriză cu Finlanda, și un rezultat pozitiv, România va reintra în cărți pentru câștigarea grupei. După meciul cu Muntenegru, România va mai disputa două partide, la toamnă, contra Bosniei și Herțegovinei (acasă) și Finlandei (în deplasare).


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,71 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT