Sport

Renegat la FCSB, salvat de Adrian Mutu. Fotbalistul al cărui moral a fost refăcut de sfatul „Briliantului”: „Lași totul la poartă și te concentrezi”

Adrian Mutu și-a pus amprenta asupra carierei jucătorilor pe care i-a antrenat la naționala de tineret a României. Un fotbalist de la FCSB, care nu era printre preferații lui Gigi Becali, a primit un sfat prețios.
13.02.2022 | 12:44
Renegat la FCSB salvat de Adrian Mutu Fotbalistul al carui moral a fost refacut de sfatul Briliantului Lasi totul la poarta si te concentrezi
Fotbalistii Romaniei Adrian Petre,Radu Boboc,Mihai Velisar,Razvan Oaida si Alexandru Pascanu se bucura dupa meciul de fotbal dintre Romania U21 si Irlanda de Nord U21, contand pentru Preliminariile Campionatului European 2021, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, luni 14 octombrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a fost selecționerul echipei naţionale de tineret în perioada ianuarie 2020 – martie 2021, iar unul dintre jucătorii marcați de mandatul său a fost Răzvan Oaidă (23 de ani). Mijlocașul lui FCSB a fost sfătuit de „Briliant” într-un moment mai greu al carierei.

Cu opt selecții și niciun gol sub tricolorul mic, fotbalistul pentru care Gigi Becali le-a plătit 700 de mii de euro celor de la FC Botoșani, a participat alături de Adrian Mutu la Campionatul European de tineret din 2021.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă, când Mutu era selecționer, Oaidă nu era unul dintre preferații finanțatorului de la FCSB. Mijlocașul a fost ținut pe loc și de o accidentare mai gravă, dar acum face un sezon bun în tricoul roș-albaștrilor.

Răzvan Oaidă a primit un sfat prețios din partea lui Adrian Mutu: „Dacă ești chemat la națională, clar ești printre cei mai buni”

Răzvan Oaidă a bifat 23 de meciuri în actuala ediție, în care a reușit să marcheze și trei goluri și să ofere trei pase decisive, în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

„Așa cum i-am spus și lui, dar și tuturor băieților: Atunci când vii la echipa națională lași totul la poartă! Îmbraci tricoul naționalei…e primul sau ar trebui să fie pentru că înainte de orice suntem români, înainte de tot ce avem, case sau alte bunuri, avem o țară de apărat și de onorat și de dus înainte.

Tricoul galben e cea ma mai mare mândrie, reprezinți 23 de milioane de români și responsabilitatea e cea mai mare. De aceea trebuie să lași totul la poartă și să te concentrezi. Dacă ești chemat la națională, clar ești printre cei mai buni. Răzvan a înțeles mesajul, cum s-a comportat a arătat că sigur a înțeles.

ADVERTISEMENT

Merg tot timpul pe responsabilitate, cea a rezultatelor e a mea pentru că eu te antrenez, dar responsabilitatea performanței pe teren e a ta. Acolo nu mă fac eu de râs, doar la final, dar timp de 90 de minute tu te faci tu de râs dacă nu te ridici la nivelul dorit. Atunci când obișnuiești lumea într-un fel și așteptările cresc.

Dacă juca naționala și întrebai lumea pe stradă cine dă gol, se spunea Mutu…Băi, dar nu pot să dau doar pasă de gol? Nu, eu trebuie să dau goluri” a declarat Adrian Mutu în podcastul „La Mijloc”

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, supărat pe Oaidă după FCSB – FC U Craiova 1948

Dacă în sezonul trecut reușea foarte rar să prindă pe teren toate cele 90 de minute, Răzvan Oaidă l-a supărat pe Gigi Becali și în acest an, la remiza dintre FCSB și FC U Craiova 1949, scor 2-2. Latifundiarul din Pipera a dat vina pe mijlocaș pentru faultul provocat înainte de golul doi al oltenilor, la care a greșit și Andrei Vlad.

„Oaidă a făcut un fault care nu avea niciun sens. O să vină ăsta de la Botoșani, Edjouma, și o să rezolvăm problemele la mijloc, că acolo aveam cele mai mari probleme.

E mai bun decât Oaidă și decât Șut. A greșit Crețu, dar noi am luat gol doi contra patru. Șut era acolo. Oaidă a jucat inter și a dat toate pasele numai în spate, în spate, în spate, în spate”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 3,90 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT