Fotbal intern

Răzvan Oprea surprinde: “ADPD va cesiona acțiuni către PCH!” Explicațiile unui război fratricid: “Ei l-au început” 

30.04.2018 | 17:40
Razvan Oprea surprinde ADPD va cesiona actiuni catre PCH Explicatiile unui razboi fratricid Ei lau inceput

După Cornel Dinu, Răzvan Oprea a reacționat și el în urma articolului “PCH sau ADPD? Gardul de la Neijmegen”, publicat sâmbătă pe FANATIK.RO

Răzvan Oprea, suporter dinamovist în vârstă de 38 de ani și actor la Teatrul Național, este inițiatorul proiectului Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo și unul dintre membrii ei fondatori. Acesta a cerut un drept la replică autorului, după ce și Cornel Dinu a ținut să-și exprime punctul de vedere într-un dialog dezarmant purtat cu FANATIK.RO.

Razvan Oprea, iniţiatorul Asociaţiei Dinamovişti pentru Dinamo: “Mi-am dorit ca PCH sa facă parte din proiect”

“Vreau să fiu foarte clar. Nu doar că mi-am dorit ca PCH să facă parte din acest proiect, dar am și inițiat demersuri în acest sens, încă înainte de a-l anunța oficial. 

Totul a început cu o idee. Am întrebat într-o zi pe contul meu de Facebook dacă dinamoviștii ar fi dispuși să contribuie cu bani în cadrul unui proiect de tip socios. Răspunsurile primite m-au convins că ideea mea are șanse mari de reușită, așa că am luat hotărârea să fac pași în mod concret în acest sens. Împreună cu apropiați de-ai mei, dinamoviști și ei, aflați printre membri fondatori acum, i-am contactat pe reprezentanții Peluzei Cătălin Hîldan. 

Tararache a fost sunat pe 10 ianuarie de Bogdan Pancu pentru ca acest proiect să fie pornit prin PCH, dar a refuzat dialogul, spunând că este o prostie această idee!

Apoi, câteva zile mai târziu, m-a sunat pe mine să mă pună la punct cu texte de genul: “cine sunt eu” și “vezi-ți de treaba ta”. I-am spus și atunci, și câteva săptămâni mai târziu, când l-am cautat eu să-l rog să ne întâlnim și să facem acest proiect împreună, că acest proiect are nevoie de toți dinamoviștii și că Dinamo are nevoie de noi toți!

Răzvan Oprea are 38 de ani şi este actor la Teatrul Naţional

Când în sfărșit au fost de acord sa ne vedem, am fost înregistrați fără acordul și știrea noastră, iar singura propunere a lor a fost să abandonăm tot și să intrăm în asociația PCH în mod formal și vedem noi ce facem de acolo.

Apoi au făcut mizeria de a încerca să ne fure numele asociației la tribunal, folosind o rezervare de nume care nu e valabilă. În tot acest timp, eu am vorbit doar de unitate și de a contopi cele două idei într-una singură și nu am atacat pe nimeni, deși s-a spus ca sunt omul lui Năstase, Badea sau Băsescu, că sunt mincinos și multe alte lucruri false și total lipsite de argumente!

Așa că, vreau să fie foarte clar: nu am ocolit și nici nu am evitat PCH. Mai mult decât atât, suntem deschiși în continuare unei unificări, care se poate face în multe feluri! Respect și voi respecta mereu galeria și tot ce au făcut ei în peluză, lucruri care vor rămâne mereu în istorie”

“PCH a încercat să stopeze proiectul ADPD. Chiar şi aşa, vrem să fuzionăm”

Dialogul cu Răzvan Oprea a continuat:

– Deci Răzvan Oprea nu a încercat să sară PCH prin acest proiect!?

Sub nicio formă, nu! Am explicat foarte clar, cred. Cei care ne-au respins, foarte dur chiar, au fost liderii ei. 

– Și totuși, așa a părut. În niciuna dintre postările tale, în care mai întâi ai anunțat proiectul asociației, nici în comunicatele ulterioare sau în video-urile în care explicai mai pe larg suporterilor ce înseamnă el, deci niciodată nu ai amintit nimic despre PCH. Sau mi-a scăpat mie?

Poate că nu am zis de PCH, dar am repetat întruna că proiectul se adresează tuturor dinamoviștilor. Mai mult, am inițiat discuții cu liderii PCH chiar înainte de a lansa asociația. Rezultatul? Nu doar că propunerea noastră a fost respinsă, dar au început și atacuri dure, care au culminat cu încercări de a stopa efectiv proiectul ADPD. Mă refer la înregistrarea aceluiași nume și tot ce au mai încercat să facă pentru a ne bloca. N-au reușit, ADPD merge mai departe!

– Explicația lor este aceea că nu puteau avea încredere în niște oameni pe care nu i-au văzut pe stadion lângă ei. 

Dar nu este adevărat, printre noi există suporteri care merg pe stadion, care au făcut parte din galerie chiar. 

– Susții că ADPD e deschisă în continuare unei colaborări. 

Da, fără discuție, vrem ca PCH să facă parte din acest proiect. Rămâne să vedem sub ce formă, cele două asociații pot fuziona chiar. 

“Nu-i poţi spune lui Cornel Dinu ce să facă!”

– De ce e atacat PCH-ul atât de dur pe pagina voastră de Facebook? Sau pe grup, ce e el. 

Nu știu neapărat la ce atacuri te referi.

– Mă refer la atacuri foarte dure și repetate, la înjurături chiar, adresate liderilor ei, Elias și Tararache. Îti pot oferi și nume care fac asta în mod constant și de care amintea și Cornel Dinu. E normal să așteptați apoi disponibilitate de a dialoga din partea liderilor PCH? 

Nu pot controla eu tot ce se întâmplă pe pagina aia și nici nu vreau să o fac, fiecare e liber să spună ce vrea. Dar ai dreptate, nu e normal să ne atacăm între noi, dinamoviștii. Ce îți pot spune cu siguranță este că niciun membru fondator nu i-a atacat.

– Ba da, Cornel Dinu.  

Hm. E adevărat, dar poți să-i spui lui Cornel Dinu ce să facă? Eu o să încerc să vorbesc cu Mister și am încredere că îl pot convinge să nu o mai facă. Dar știm toți ce reprezintă Cornel Dinu pentru “câini!”

– Sigur că da, este jumătate din istoria lui Dinamo! Dar faptele trebuie amintite ca atare.

Așa este! Pe de altă parte însă, au existat atacuri din partea cealaltă inclusiv la adresa sa. 

– Neoficiale, însă. Pentru că pe pagina de Facebook a PCH nu a fost atacat niciodată, chiar asta remarcam în articol. Nici Cornel Dinu, nici o altă mare glorie dinamovistă.

Așa este! Și trebuie apreciați pentru asta.

“Am vorbit cu Negoiţă deja! Vom cumpăra de la el Dinamo! Sau de la Badea”

– Dacă încercările tale de a găsi o soluție pentru a aduce PCH alături de voi eșuează, crezi că proiectul ADPD va reuși?

Da, cu siguranță! Avem mulți suporteri alături de noi, inclusiv din diasporă, dinamoviști adevărați, care vor ca Dinamo să renască. Îl avem pe Cornel Dinu și avem oameni importanți de afaceri care vor să investească, nu vorbesc prostii. În cel mai scurt timp vom pune la punct toate actele și vom demara strângerea cotizațiilor. Apoi vom merge la Negoiță și îi vom înainta o sumă, adică propunerea noastră de cumpărare. La Negoiță sau la Badea, că lucrurile s-au complicat din ce am văzut. Pe noi nu ne interesează, oricum, știm exact ce trebuie să facem și vom și face.

– Apropo, cu Negoiță ați discutat? V-a zis clar că e dispus să văndă către ADPD?

Da. Dar nu avem nimic semnat, poate vom reuși și asta.

– Să zicem că proiectul vostru reușește și cumpărați, într-un final, Dinamo. Îți închipui Dinamo fără PCH?

Nu, sub nici o formă! Anunț acum prin intermediul tău că ADPD va cesiona către PCH un număr de acțiuni semnificativ. Cesiona, atenție, deci cu titlu gratuit! PCH va face parte din proiectul ADPD, cu siguranță. Eu iubesc PCH și tot ce a făcut ea! Pentru mine, Cornel Dinu, marile glorii, Cătălin Hîldan și PCH înseamnă istoria lui Dinamo!