Fotbal intern

Răzvan Pleșca o vede pe CFR Cluj favorită la titlu în faţa FCSB-ului: „E greu să-ţi creezi ocazii cu ei” Exclusiv

10.03.2021 | 09:08
Razvan Plesca o vede pe CFR Cluj favorita la titlu in fata FCSBului E greu sati creezi ocazii cu ei Exclusiv
ADVERTISEMENT

Răzvan Pleșca consideră că CFR Cluj are un plus în lupta pentru titlu cu FCSB. Portarul lui Gaz Metan consideră că echipa sa nu și-ar fi putut crea atâtea ocazii împotriva echipei lui Edi Iordănescu.

Căpitanul și veteranul echipei lui Mihai Teja a analizat în exclusivitate pentru FANATIK șansele celor două rivale la titlu, după ce a întâlnit ambele echipe în ultimele două etape din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Portarul de 38 de ani al medieșenilor a încasat două goluri pe final de meci atât cu CFR cât și cu FCSB și consideră că echipa sa ar fi meritat măcar două rezultate de egalitate în urma acestor confruntări.

Răzvan Pleșca le analizează pe rivalele CFR Cluj și FCSB după partidele directe: „Cred că a fost mai greu cu CFR!”

Răzvan Pleșca a analizat pentru FANATIK lupta la titlu dintre CFR Cluj și FCSB și e de părere că ardelenii au plus datorită experienției,dar și datorită defensivei extrem de bune: „Cred că a fost mai greu cu CFR! Sunt o echipă foarte experimentată și iau foarte, foarte greu gol. Drept dovadă, au cea mai bună apărare din campionat. Ne-am creat mai puține ocazii acasă cu CFR decât am avut în prima repriză la FCSB”, a spus jucătorul Gazului în exclusivitate pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Portarul lui Gaz Metan consideră însă că echipa antrenată de Mihai Teja nu merita să piardă cu CFR Cluj și cu atât mai puțin cu FCSB: „Eu zic că da. Puteam să obținem cel puțin două puncte din aceste două partide. Nu meritam să pierdem cu niciuna dintre ele. Cu Steaua puteam chiar să câștigăm”, a spus foarte sincer Pleșca.

Mihai Teja, cel care a învins-o pe fosta sa echipă atât cu FC Voluntari cât și cu Poli Iași, a declarat la finalul partidei de pe Arena Națională că echipa sa putea să aibă 3-0 la pauză, iar Răzvan Pleșca crede că nu ar fi putut fi posibil ca împotriva CFR-ului să aibă atâtea ocazii, ceea ce s-a văzut și la meciul direct recent: „Eh, nu știu dacă trebuia să fie 3-0, dar clar ne-am creat ocazii mai clare decât ei și am ratat incredibil în mai multe situații. Cu CFR Cluj e foarte greu să îți creezi atât de multe ocazii”, a mai explicat goalkeeper-ul.

ADVERTISEMENT

Răzvan Pleșca știe care e avantajul FCSB-ului în lupta cu CFR Cluj: „Fac diferența individual!”

Experimentatul jucător al sibienilor consideră însă că și FCSB are un punct forte în lupta pentru titlul din Casa Pariurilor Liga 1 față de echipa lui Edi Iordănescu: „Fac diferența din punct de vedere individual. De la mijloc în sus au jucători foarte tehnici, care pot crea oricând pericol și aici mă refer la Darius Olaru, Olimpiu Moruțan, Octavian Popescu și bineînțeles Florin Tănase”.

Cu toate acestea, Pleșca le oferă prima șansă celor de la CFR Cluj, care au ascendent moral față de rivalii lor, după ce au câștigat ultimele trei titluri în Liga 1: „E greu de spus. Prin prisma a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, poate CFR Cluj are un plus. Au reușit să câștige titlul de atătea ori. Principalul atuu cred că este experiența jucătorilor”, a precizat jucătorul.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, portarul Gazului a simțit o îmbunătățire a jocului clujenilor cu Edi Iordănescu, față de perioada lui Dan Petrescu, iar cel mai bun exemplu e victoria cu 5-0 în fața lui FC Argeș: „Sincer se vede o mică schimbare, dar nu e una radicală. CFR Cluj cu Edi Iordănescu practică un fotbal mai plăcut și mai ofensiv. Au câștigat cu 5-0. Însă văd că au rămas la fel de pragmatici”.

Răzvan Pleșca îl laudă pe Florin Tănase: „E cel mai important jucător al FCSB”

Răzvan Pleșca a comentat pentru FANATIK faza golului din ultimul minut marcat de Florin Tănase, după o lovitură de cap de excepție, iar căpitanul Gazului îl vede pe Tănase drept cel mai important jucător al lui Toni Petrea: „O execuție de excepție. Chiar dacă nu e atacant, e cel mai bun marcator al FCSB și nu degeaba e golgeterul campionatului. Cred că e cel mai important jucător al lor după plecarea lui Dennis Man. Mi-am dat seama de când a lovit mingea cu capul că nu am cum să mai ajung la ea! O centrare foarte bună a lui Moruțan, urmată de o execuție imparabilă. Mai speram doar să se ducă pe lângă poartă sau în bară”.

Veteranul de 38 de ani din poarta sibienilor consideră că FCSB a fost la un pas să rateze victoria din cauza lipsei de concentrare: „Nu cred că au fost foarte concentrați. S-au crezut învingători din start și asta era să îi coste. Cred că asta s-a întâmplat la meciul cu noi”.

În ultimele trei meciuri directe dintre Gaz Metan Mediaș și FCSB s-au marcat nu mai puțin de patru goluri în ultimele secvențe ale partidei, lucru subliniat și de Răzvan Pleșca: „Așa e. Gaz Metan vine să joace cu Steaua și nu se baricadează în apărare ca alte echipe și asta cred că s-a văzut. Au fost niște finalul de meciuri incredibile la ultimele trei partide, când au fost patru goluri în ultimele minute ale meciurilor. Din păcate am primit din nou gol pe final, la fel ca la Mediaș”, a concluzionat fotbalistul.

Răzvan Pleșca s-a bucurat de reîntâlnirea cu Darius Olaru, pe care l-a felicitat pe teren cu ocazia zilei sale de naștere și despre care a spus că era nemulțumit de jocul pe care l-a prestat împotriva fostei sale echipe: „Cum să nu vorbesc! L-am felicitat mai ales că a fost ziua lui. Era bucuros că au reușit să câștige în ultimul minut, normal. Dar era conștient că nu a fost cel mai bun joc al lui. A fost foarte drăguț cu noi (n.r. râde). E un copil talentat și ne bucurăm pentru el, mai ales că l-am avut aici la Mediaș”.

  • 38 de ani are Răzvan Pleșca
  • 57 de puncte au FCSB și CFR Cluj
  • 1 etapă mai e meciul direct dintre cele două rivale

  • (P) Cota BETANO pentru UTA Arad – FCSB: 1,75 este cota pentru “sub 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT