Fotbal intern

Răzvan Raţ a dezvăluit de ce l-a scos Christoph Daum din echipa naţională. „Spunea că i-aș putea face probleme în vestiar”

30.05.2020 | 11:34
Razvan Rat a dezvaluit de ce la scos Christoph Daum din echipa nationala Spunea ca ias putea face probleme in vestiar
ADVERTISEMENT

Fostul internaţional român Răzvan Raţ, care a strâns nu mai puţin de 113 meciuri sub „tricolor”, a dezvăluit motivul pentru care germanul Christoph Daum l-a îndepărtat din circuitul echipei naţionale în momentul în care a devenit selecţioner în 2016.

Răzvan Raţ, dezvăluiri despre momentul ieşirii sale din echipa naţională

Răzvan Raţ consideră că, deşi tehnicianul german i-a explicat de ce a decis să îl scoată din echipa naţională, nu existau argumente care să justifice o asemenea decizie.

ADVERTISEMENT

Atunci când  Christoph Daum a anunţat lotul lărgit pentru meciul cu Muntenegru, pe 13 august 2016, cea mai mare surpriză a fost absenţa lui Raţ.

A fost sunat de Christoph Daum

Steliano Filip și Alin Toșca au fost convocaţi la vremea respectivă pentru postul de fundaş stânga. În lot mai era şi Alexandru Măţel, folosit şi el, câteodată, pe acest post.

ADVERTISEMENT

Mi-a spus la telefon că am prea multă influenţă la echipa naţională şi că jucătorii sunt de partea mea. Şi că i-aş putea face probleme în vestiar dacă nu joc titular”, a spus Răzvan Raț la Digi Sport.

Raţ era titularul postului de fundaş stânga

„Nu avea niciun motiv să nu mă cheme, nici că-s bătrân, nici că-s urât, că mi-a căzut un genunchi sau mai ştiu eu ce. Aveam acelaşi număr de meciuri amicale, ba chiar mai multe decât ceilalţi jucători.

ADVERTISEMENT

Atmosfera pe care o cream la echipa nationala o ştii foarte bine (n.r. Ionuţ Badea, fost antrenor secund la echipa naţională) şi nu avea niciun drept să nu mă cheme după Euro. Vorbesc la modul în care a făcut-o.

Putea să-mi spună ‘nu te mai chem’ şi gata. Eu sunt Christoph Daum şi nu mai vreau să te chem. Aşa nici nu mai aveam ce să comentez“, a continuat fostul internațional.

ADVERTISEMENT

A luat Cupa UEFA cu Șahtior Doneţk, sub comanda lui Mircea Lucescu

De-a lungul carierei, Răzvan Raț a jucat la Rapid, FCM Bacău şi Politehnica Timişoara în fotbalul românesc, dar şi la cluburi importante din Europa, cei mai mulţi petrecându-i sub comanda lui Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk, dar a mai evoluat şi la Rayo Vallecano, West Ham United şi PAOK Salonic. Cel mai important trofeu cucerit în carieră a fost Cupa UEFA, pe care a câștigat-o în 2009 (ultima ediție înainte de a deveni Europa league) cu Şahtior Doneţk.

ADVERTISEMENT