Fotbal international

Cum a ratat Răzvan Raţ transferul la Real Madrid: “Acum 3 ani am aflat!”

04.08.2018 | 16:47
Cum a ratat Razvan Rat transferul la Real Madrid Acum 3 ani am aflat

Răzvan Raţ, 37 de ani, s-a retras din activitatea de fotbalist la finalul stagiunii 2017-2018 şi a vorbit într-un interviu acordat celor de la gsp.ro despre marele regret al carierei. Fundaşul stânga se pare că a fost la un pas de un transfer la Real Madrid, dar mutarea a fost blocată de anumite comisioane şi de olandezul Roysto Drenthe achiziţionat în cele din urmă pentru poziţia respectivă.

“În urmă cu vreo trei ani, eram la o masă la Madrid cu Florin Manea şi cu un partener de-al lui, Rodger Linse, fostul agent al lui Van Nistelrooy. Şi-mi zice olandezul la un moment dat: <<Ştii că din cauza mea n-ai ajuns la Real, nu?>>. Prima reacţie a fost să arunc cu ceva în el! Glumesc, evident. Mi-a explicat că îl impresaria pe Drenthe, pentru care a făcut lobby-ul necesar la club, în detrimentul meu.”, a mărturisit fotbalistul care s-a făcut remarcat la Şahtior Doneţk.

Raţ a fost aproape de un transfer la Real Madrid în 2007

Fotbalistul român a ajuns în 2003 la Şahtior Doneţk şi după patru sezoane convingătoare la echipa pregătită de către Mircea Lucescu în perioada respectivă avea să intre în vederea celor de la Real Madrid. Formaţia de pe Santiago Bernabeu avea nevoie de un fundaş stânga după ce Roberto Carlos şi-a anunţat plecarea, iar brazilianul Marcelo era doar un tânăr de perspectivă la momentul respectiv.

“Prin prisma colaborării cu Van Nistelrooy, avea altă intrare la Mijatovici, care era director general şi se ocupa de transferuri. Până la urmă, a fost o chestie legată de comisioanele impresarilor. La momentul respectiv, am fost dezamăgit că nu am ajuns la Real, care, pe postul meu, se despărţise de Roberto Carlos, iar Marcelo încă nu explodase. Am înţeles ulterior că nu a depins deloc de mine”, a spus Răzvan Raţ, conform sursei citate mai sus.

În ciuda faptului că a ratat transferul la Real Madrid, Răzvan Raţ a avut o carieră excelentă cu echipe precum Rapid, FCM Bacău, Şahtior, West Ham, Rayo Vallecano, PAOK şi ACS Poli Timişoara în CV, dar şi cu trofee importante obţinute cu Rapid şi Şahtior Doneţk. Fotbalistul român a bifat şi 114 prezenţe în tricoul echipei naţionale, fiind autorul a două goluri.

Royston Drenthe, jucătorul care i-a luat locul lui Raţ la Real Madrid, a fost jucătorul echipei spaniole timp de cinci ani între 2007 şi 2012, însă a jucat doar 46 de meciuri. Oficialii trupei de pe Santiago Bernabeu l-au împrumutat de mai multe ori, iar în cele din urmă a ajuns în Rusia la Alania. Olandezul a mai bifat echipe din Turcia şi Anglia, iar la 29 de ani a decis să se retragă din activitate în 2016. Fundaşul stânga nu a putut să stea prea mult pe bancă şi a decis să revină în activitate în 2018 la formaţia olandeză Sparta Rotterdam. Drenthe a câştigat cu Real Madrid titlul de campion al Spaniei în ediţia 2007-2008 şi a jucat de două ori în Supercupa Spaniei, una fiind pierdută, iar a doua câştigată.