Sport

Răzvan Raț îi face echipa lui Edi Iordănescu pentru meciurile din preliminariile Euro 2024: „El trebuie să joace fundaș stânga, e un jucător mai ofensiv”. Exclusiv

Răzvan Raț, fostul fundaș stânga și căpitan al echipei naționale a României, a vorbit despre problemele pe care Edi Iordănescu le are pe această poziție.
24.03.2023 | 13:55
Razvan Rat ii face echipa lui Edi Iordanescu pentru meciurile din preliminariile Euro 2024 El trebuie sa joace fundas stanga e un jucator mai ofensiv Exclusiv
Răzvan Raț și-a ales favoritul pentru postul de fundaș stânga al naționalei, dintre Marius Ștefănescu și Raul Opruț. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Răzvan Raț, fostul fundaș stânga al naționalei României, a vorbit de problemele pe care le are Edi Iordănescu pe această poziție înainte de debutul în preliminariile Campionatului European 2024.

Răzvan Raț, mesaj special pentru Raul Opruț și Marius Ștefănescu înainte de meciurile cu Andorra și Belarus

Naționala României este lovită de un „blestem” la nivel de fundași stânga. După ce Nicușor Bancu s-a accidentat și va lipsi o perioadă mai lungă, selecționerul l-a pierdut și pe Camora. L-a convocat de urgență Marius Ștefănescu, așa cum FANATIK a anunțat, după ce a impresionat în amicalul cu Moldova.

ADVERTISEMENT

Răzvan Raț a vorbit în exclusivitate pentru site-ul nostru despre acest punct nevralgic din defensiva „tricolorilor”: „Postul ăsta e cu problemele și provocator de când m-am lăsat eu! Tot așa a rămas. Vom vedea. Sincer să îți spun, eu ca suporter mă intereseză mai puțin cine joacă”.

Fostul internațional român regretă absența lui Camora, însă are un sfat constructiv pentru Opruț și Ștefănescu: „O anumită experiență contează, dar la fel cum sunt băieții ăștia acum, am fost și eu debutant. Depinde doar de ei cum percep debutul ăsta și ce vor face în continuare. Debutul poate fi unul bun, dar constanța e cea mai importantă la echipa națională”.

ADVERTISEMENT

Raț rămâne totuși puțin sceptic: „De-a lungul timpului s-au perindat și au trecut foarte mulți jucători pe la echipa națională și n-au reușit foarte multe…”.

Cine merită să fie titular: Raul Opruț sau Marius Ștefănescu?

Răzvan Raț e de părere că „tricolorii” trebuie să fie concentrați la maxim, chiar dacă nu întâlnim două naționale foarte puternice: „E adevărat că adversarii nu sunt de speriat, dar nici noi nu mai suntem ce eram. Jucăm cu Andorra și Belarus, dar nu suntem dinainte câștigători. E un lucru care ne dezamăgește. Clar că Andorra e sub noi, dar România nu mai e ce a fost acum 20 sau 30 de ani”.

ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al naționalei a evitat să dea un verdict în privința postului de fundaș stânga: „Cu siguranță se poate să câștigăm și cu 4-0 sau 5-0 cu Andorra. Nu vreau să zic eu pe cine ar trebui să folosească Edi Iordănescu pe postul de fundaș stânga. E selecționer și își asumă ceea ce face și cu asta basta. 

Eu nu i-am urmărit în mod special nici pe Opruț, nici pe Ștefănescu. Nu știu ce alți jucători ar putea să facă pasul pe acest post. Echipa de club e una, la echipa națională e un pic diferit. Trebuie să joci foarte bine la echipa de club, contează și unde joci și în ce competiție”.

ADVERTISEMENT

De ce crede că România are nevoie de un fundaș stânga mai ofensiv cu Andorra: „Bancu era exact ce ne trebuia”

Răzvan Raț consideră că Nicușor Bancu e o pierdere mare pentru România și explică de ce: „Pentru meciul cu Andorra, eu cred că ar trebui un fundaș mai ofensiv, deci poate ar fi mai nimerit Ștefănescu. Bancu era exact ce ne trebuia, pentru că avem nevoie să atacăm. E un lucru care nu ne convine. Să vedem care dintre ei va juca și poate se vor mișca așa cum trebuie”.

În privința calificării la Campionatul European, Răzvan Raț e sincer: „Eu am fost tot timpul optimist și cred că avem șanse să obținem șase puncte din aceste două meciuri și să ne calificăm. Avem șanse reale la locul doi, dar mie nu-mi plac statisticile. Că avem a treia, a șaptea șansă…. am mai avut noi și prima șansă și n-am fructificat-o”.

Edi Iordănescu ar putea trimite în meciurile cu Andorra și Belarus mai mulți debutanți în teren, însă Răzvan Raț încearcă să îi motiveze pe Raul Opruț, Marius Ștefănescu și pe ceilalți jucători: „De ce să aibă presiune suplimentară? La echipa națională e tot timpul presiune. Doar că pentru unii dintre ei e chestia asta cu debutul. Le transmit să aibă curaj și încredere!”. 


  • 1,38 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA oferită pentru pronosticul „2 solist și peste 1,5 goluri” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT