Fotbal intern

Răzvan Raț îl caracterizează pe Mircea Lucescu: “Este obsedat de posesie!”

21.06.2018 | 19:35
Razvan Rat il caracterizeaza pe Mircea Lucescu Este obsedat de posesie
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, considerat de specialiști cel mai bun antrenor român din toate timpurile, a fost tehnicianul cu care Răzvan Raț a cunoscut cele mai mari satisfacții profesionale. Raț a reușit să câștige, în 2009, ultima ediție a Cupei Uefa, în acel format.

La 9 ani de la marea performanță, fundașul stânga are doar cuvinte de laudă pentru actualul selecționer al Turciei, despre care spune că este obsedat de posesie. „Fiecare antrenor are filozofia lui. Mircea Lucescu este obsedat de posesie. Făceam la fiecare antrenament jocuri de posesie. La un moment dat, Guardiola a evidenţiat faptul că Şahtiorul are stilul de joc al Barcelonei”a declarat Răzvan Raţ în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu și-a început cariera de antrenor la Corvinul Hunedoara, iar cea mai bună bună perioadă din postura de tehnician a avut-o la Șahtar, cu care a câștigat Cupa Uefa, în 2009, al doilea trofeu internațional din carieră, după Supercupa Europei câștigată cu Galatasaray, în sezonul 2000-2001.

Răzvan Raț laudă filosofia de joc a lui Mircea Lucescu. Fostul internațional nu se gândește la retragere

Ajuns la 37 de ani, vârstă la care alţii îşi încep cariera de antrenor, Răzvan Raț declară că se simte bine din punct de vedere fizic și este pregătit pentru o nouă provocare în sezonul următor. Raț a avut parte de o revenire nefericită în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Fundașul stânga a semnat în ianuarie 2018 cu ACS Poli Timișoara, dar contribuția sa nu a fost suficientă pentru ca timișorenii să reușeasca salvarea de la retrogradare. Răzvan Raț este printre cei mai selecționati jucători români, având 113 apariții pentru prima reprezentativă. De asemenea, Raț a participat alături de tricolori la turneele finale ale campioanatelor europene din 2008 și 2016.