Sport

Gesturi impresionante făcute de Răzvan Raț pentru foștii săi colegi din Ucraina: „Portarul lui Dinamo Kiev va sta la mine, cu toată familia!”

Pentru Răzvan Raț, Ucraina este a doua casă. Chiar dacă nu crede că se va mai putea întoarce vreodată la Donețk, fostul internațional face tot ce poate pentru a își ajuta prietenii vecini.
01.03.2022 | 16:22
Gesturi impresionante facute de Razvan Rat pentru fostii sai colegi din Ucraina Portarul lui Dinamo Kiev va sta la mine cu toata familia
Fostul internațional Răzvan Raț a jucat 10 ani în Ucraina, la Șahtior Donețk. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Răzvan Raț a intrat în direct la emisiunea „La Măruță” moderată de Cătălin Măruță și a vorbit despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Vecinii noștri sunt ca o a doua familie pentru fostul fundaș stânga, care a evoluat pentru Șahtior Donețk în perioada 2003-2013.

Răzvan Raț se implică serios în ajutorarea refugiaților ucraineni. Fostul fundaș, gazdă pentru un fost portar al lui Dinamo Kiev

Deși a avut numeroase derby-uri în Ucraina contra lui Dinamo Kiev, Raț trece peste orice rivalitate în vremuri de război. Cu 113 selecții și două goluri pentru naționala României, fostul apărător a dezvăluit că îl va primi în propria casă pe un goalkeeper dinamovist.

ADVERTISEMENT

„Am lăsat în Ucraina mașini, propietăți, pe care știu că nu prea mai am cum să le recuperez. Știu nu de acum, după ce a izbucnit acest război, ci de când a început conflictul de la Donțek.

Acum, în actuala situație, chiar le-am pus cruce la toate. Portarul lui Dinamo Kiev, cu toată familia sa va sta la mine. Am pus la dispoziția refugiaților hotelul meu de la Slatina. Am de asemenea câteva propietăți la București, acolo unde vor locui foștii mei colegi de la Șahtior.

ADVERTISEMENT

Unii dintre ei mai joacă și acum. Sunt cu familiile pe drum, au reușit să intre în România, dar încă nu au ajuns în Capitală, pentru că au copii mici și trebuie să se odihnească după un drum lung”, a declarat Răzvan Raț, la Pro TV.

Dacă Răzvan Raț încearcă să își păstreze calmul, soția acestuia, ucraineancă la origine, este în panică totală. Fostul fundaș stânga a mărturisit că femeia stă și vorbește la telefon câte 20 de ore cu rudele din Ucraina.

ADVERTISEMENT

„Soția mea e din Donețk, nici ea nu a mai ajuns acolo. Din păcate, socrii mei nu mai sunt în viață, iar sora ei este undeva prin Japonia, de vreo 16-17 ani. Nu avem rude de gradul întâi în Donețk, iar rudele de la gradul doi încolo, veri, unchi, mătuși,  sunt prin Lugansk.

Soția mea stă și vorbește la telefon câte 20 de ore cu cei din Ucraina. Ea nu este bine deloc”, adăugat Raț.

ADVERTISEMENT

Răzvan Raț a plecat de la Șahtior Donețk în 2013, cu opt luni înainte de izbucnirea războiului din Donbas. Fostul fundaș a mers să joace în Anglia, la West Ham United, din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT