Fotbal intern

Răzvan Raț s-a retras: „E cazul să spun punct”. Cele mai frumoase amintiri

Autor: Eduard Nicolae Popa | 18.07.2018 | 13:57
Răzvan Raț s-a retras din fotbal. A jucat 113 meciuri pentru echipa națională

Răzvan Raț s-a retras din fotbal! Decizia fundașului stânga care a purtat de 113 ori tricoul naționalei României a decis să agațe ghetele în cui, la 37 de ani. Raț a jucat în ultimul sezon la ACS Poli Timișoara, echipă cu care a retrogradat în Liga 2.

„Cred că e cazul să pun punct! V-am mai spus că îmi e foarte greu să-mi găsesc motivația și cred că e mai bine așa. Sunt într-un moment în care cred că trebuie să mă retrag, să pun punct”, a explicat Răzvan Raț decizia luată.

Una dintre cele mai frumoase amintiri ale lui Raț vin de la debutul la echipa națională: „Nu mă așteptam să joc și să debutez într-un astfel de meci cum era cel cu Franța. Țin minte că atunci am crezut că am fost chemat să fiu introdus în atmosferă. La masa de prânz din ziua meciului m-a chemat nea Puiu și mi-a zis foarte apăsat «Vezi că joci azi!». E un moment pe care n-ai cum să-l uiți. Franța avea în componență nume mari”, a mai spus fostul căpitan al naționalei.

Răzvan Raț s-a retras! Cele mai frumoase amintiri ale fundașului

„Sunt mai multe meciuri de ținut minte: cel de debut la echipa națională, meciul cu Germania (n.r. în 2004, 5-1 pe Giulești), chiar dacă era unul amical. E un meci pe care îl pot povesti oricui, fără falsă modestie. Cel mai mare regret e că nu am fost la un Campionat Mondial. Am participat la foarte multe campanii, dar am reușit doar două calificări la EURO. Sunt foarte mândru de ce am realizat până în acest punct. Evident că se putea și mai mult”, a povestit Raţ, la un post de televiziune.

Crescut la juniorii Universității Craiova, Răzvan Raț se retrage după o carieră care l-a purtat pe la Rapid București, FCM Băcau, Șahtior Donețk, West Ham, Rayo Vallecano și PAOK Salonic. În total, el a cucerit 20 de trofee: o Cupă UEFA, 7 titluri de campion, 5 Cupe și 4 Supercupe ale Ucrainei (toate cu Șahtior), 2 titluri și o Cupă a României cu Rapid.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!