Sport

Răzvan Zăvăleanu, despre riscul ca Dinamo să falimenteze: “Nu mai avem bani din drepturile TV, se strâng termenele! Căutăm investitor!”

Retrogradarea complică lucrurile pentru Dinamo din punct de vedere financiar, iar acest lucru a fost confirmat de Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, care vorbește despre o criză majoră.
30.05.2022 | 00:33
Razvan Zavaleanu despre riscul ca Dinamo sa falimenteze Nu mai avem bani din drepturile TV se strang termenele Cautam investitor
Răzvan Zăvăleanu recunoaște gravele probleme financiare care apar pentru Dinamo
ADVERTISEMENT

Învinsă la Cluj, 0-2, de ”U”, Dinamo nu a reușit să facă o minune în meciul retur al barajului pentru Liga 1. Retrogradează astfel, pentru prima dată de la înființarea sa, în urmă cu 74 de ani. Iar situația fotbalistică este complicată de cea financiară.

Dinamo riscă și falimentul financiar

Criza sportivă a dus-o pe Dinamo în cele din urmă în liga secundă. Mai grav este însă că echipa este acum în pericol major din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Dinamo se află în insolvență din pricina datoriilor înregistrate în ultimii ani. A supraviețuit pe baza unui plan de organizare aprobat de Tribunal, dar care acum nu mai are substanță.

De altfel, acesta a și fost mesajul transmis de Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului. Acesta a declarat: ”Ne cerem scuze în fața suporterilor, trebuie să ne uităm ce vom face de mâine.

ADVERTISEMENT

Insolvența are o rezolvare legală când se găsește finanțare. Într-adevăr, în acest moment se strâng termenele, pentru că nu mai avem banii din drepturile TV, dar continuăm să căutăm investitor.

Trebuie recalibrată situația, de mâine vom vedea ce e de făcut. Deși era o perspectivă, nu ne-am gândit că putem retrograda”.

ADVERTISEMENT

Zăvăleanu a menționat astfel o sursă de finanțare care dispare pentru Dinamo după retrogradarea în liga secundă. Este vorba despre banii din drepturile TV. Care au o valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro/sezon chiar și pentru o formație aflată în ultima treime a clasamentului. Așa cum a fost Dinamo.

Lucrurile sunt însă și mai complicate. Fiind vorba despre o echipă de ligă secundă, dar și de un lot fără nume deosebite, și veniturile din vânzarea jucătorilor vor scădea.

ADVERTISEMENT

La fel, fiind vorba despre o echipă de liga a doua și veniturile din publicitate este de așteptat să scadă. După cum, același lucru se va întâmpla și cu sumele încasate din bilete.

În aceste condiții, lucrurile se complică serios. Cert este doar că modul în care se va scrie istoria viitoare a lui Dinamo s-a schimbat radical după retrogradare.

ADVERTISEMENT
Tags: