Sport

Răzvan Zăvăleanu, dezvăluiri despre noul plan de reorganizare al lui Dinamo: „Astăzi ar fi mult mai ușor de respectat”. Video

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a vorbit despre noul plan de reorganizare care va fi votat la Dinamo în această toamnă.
29.09.2022 | 16:52
Razvan Zavaleanu dezvaluiri despre noul plan de reorganizare al lui Dinamo Astazi ar fi mult mai usor de respectat Video
1,5 milioane de euro e suma datoriilor lui Dinamo conform lui Răzvan Zăvăleanu. Sursă foto: Captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu a vorbit despre planul DDB-ului de reducere a datoriilor, iar oficialul dinamovist e optimist că Dinamo are asigurat bugetul cel puțin până în primăvară.

Răzvan Zăvăleanu, radiografie a situației de la Dinamo: „Se impunea modificarea planului de reorganizare”

Răzvan Zăvăleanu a vorbit la Radio Dinamo 1948 despre ultimele noutăți din punct de vedere financiar și administrativ de la Dinamo: „Se impunea modificarea planului de reorganizare, având în vedere deoparte, faptul că am retrogradat, atunci drepturile TV pe care le primeam în prima ligă, au dispărut din structura de încasări potențiale, a fost o lovitură financiară importantă”.

ADVERTISEMENT

Oficialul dinamovist a explicat că Dinamo nu a fost deloc favorizată de lege, deși clubul se află în insolvență: „Pe de altă parte, nici până la această dată, nu a fost identificat investitorul care să vină să salveze situația clubului, pentru a avea succes acest plan, trebuia să beneficiem de prevederile legii de diminuare a datoriilor, prevederi de care nu am beneficiat în prima fază la întocmirea în prima instanță a planului”.

Cu un nou plan de organizare, Zăvăleanu e de părere că Dinamo va atrage cu siguranță mai mulți investitori: „Evident, noi ne-am adresat acționarilor societății de a veni și de a sprijini societatea, făcându-și datoria de acționari, nu s-a întâmplat și trebuiau luate măsuri pentru ca societatea să devină atractivă pentru eventuali investitori. Planul de reorganizare modificat va putea duce la îndeplinirea acestui obiectiv”.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu a lămurit și subiectul datoriilor acumulate de Dinamo în timpul insolvenței: „Sunt reeșalonate”

Răzvan Zăvăleanu a explicat și ce se întâmplă cu sumele restante pe care Dinamo le-a mai acumulat de când a intrat în insolvență: „Acele datorii nu sunt incluse în tabelul de creditori, nu dau drept de vot, dar aceste datorii sunt reesalonate, dar partea cea mai importantă a datoriei era tot către PCH. Chiar și din această parte de datorie s-a făcut conversie în acțiuni”.

Administratorul judiciar al „câinilor” e foarte transparent în ceea ce privește noul plan de reorganizare al clubului: „Nu a fost nicio surpriză că a fost dezvăluită această modificare, nu avem nimic de ascuns, planul odată ce este propus, devine într-o oarecare măsură public, în limita legii, nu este o problemă, atâta timp cât legea permite”.

ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit ce datorii are Dinamo: „Trebuie să plătești 1,5 milioane în trei ani”

Răzvan Zăvăleanu îi liniștește pe suporterii lui Dinamo și a explicat că Dinamo trebuie să achite câte 500.000 de euro anul în cuantumul datoriilor pe toată perioadă insolvenței, care va fi de asemenea prelungită cu 12 luni:

„Este evident că astăzi ar fi mult mai ușor de respectat un plan de reorganizare. Trebuie să plătești 1,5 milioane în trei ani, plus datoria din timpul procedurii, iar societatea a devenit mult mai atractivă pentru orice investitor”.

ADVERTISEMENT

Zăvăleanu încearcă în continuare să găsească investitor și e optimist că Dinamo va avea în viitor un nou patron: „Noi trebuie să ne uităm și către posibilitatea de a găsi un investitor de a susține echipa în continuare, pe o perioadă de timp, până când clubul va ajunge să se autofinanteze. Contează mult puterea financiară a celui care vine, astfel încât să susțină echipa în condiții de performanță, conform așteptărilor suporterilor”.

ADVERTISEMENT