Sport

Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa! „Nu am orgolii pentru Dinamo!” Exclusiv

Răzvan Zăvăleanu i-a făcut lui Nicolae Badea o ofertă de a prelua Dinamo. Din informațiile FANATIK, prețul pe care omul de afaceri trebuie să îl plătească în schimbul clubului este 2,4 milioane de euro.
28.06.2022 | 12:53
Razvan Zavaleanu oferta de 24 milioane de euro pentru un om de afaceri ca sa preia imediat echipa Nu am orgolii pentru Dinamo Exclusiv
Răzvan Zăvăleanu se zbate să salveze Dinamo. I-a făcut ofertă lui Nicolae Badea. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo se pregătește de primul sezon din istorie în liga secundă. “Câinii” sunt într-o situație delicată din punct de vedere financiar și au nevoie ca de aer de un investitor care să rezolve problemele cu care se confruntă echipa.

Răzvan Zăvăleanu se zbate să salveze Dinamo: i-a pus pe tavă totul lui Nicolae Badea pentru 2,4 milioane de euro!

Din informațiile FANATIK, reprezentantul administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu, i-a oferit lui Nicolae Badea posibilitatea să preia Dinamo în această vară. Suma pe care omul de afaceri ar trebui să o plătească pentru a decide totul la club este de 2,4 milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Nicolae Badea s-ar ocupa de tot ceea ce înseamnă echipa de fotbal din Liga 2, iar Răzvan Zăvăleanu ar ieși din prim-plan și ar avea grijă, exclusiv, de ieșirea lui Dinamo din insolvență.

Eu nu am orgolii când este vorba despre Dinamo. Ceea ce îmi doresc cel mai mult este ca Dinamo să se salveze. Dacă domnul Badea vine mâine și vrea să preia Dinamo, eu aș fi cel mai fericit!” – Răzvan Zăvăleanu, în exclusivitate pentru FANATIK

În acest moment, pe acte, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni este Dorin Șerdean, care a preluat administrarea firmei Lotus de la Pablo Cortacero. Șerdean nu a investit niciun euro în club și a recunoscut că nu are posibilitatea financiară de a susține un club de talia lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Nicolae Badea, unul dintre sponsorii lui Dinamo și în sezonul trecut. I-a plătit restanțele lui Dusan Uhrin

Nicolae Badea a fost unul dintre sponsorii importanți ai echipei și în sezonul precedent. Omul de afaceri a ajutat clubul de mai multe ori cu sume de bani pentru plata salariilor și acoperirea cheltuielilor de funcționare. Ultima oară i-a achitat restanțele antrenorului Dusan Uhrin înainte de meciurile de baraj cu U Cluj.

Dinamo nu are niciun investitor la echipă acum. Principalul sprijin financiar sunt contribuțiile fanilor din programul DDB, în ajutorul echipei venind, uneori, și alți sponsori precum Marian Iuhasz, Gheorghe Nițu sau Claudiu Ciolan.

ADVERTISEMENT

Nicolae Badea nu a dat încă un răspuns la oferta lui Zăvăleanu, dar se gândește dacă locul în Liga 2 merită atâția bani!

Dinamo trece prin cel mai delicat moment al existenței. La nivel administrativ, Răzvan Zăvăleanu se zbate să găsească soluții de finanțare pentru echipă, în condițiile în care datoriile care trebuie acoperite pe termen scurt se ridică la 800.000 de euro.

Lui Nicolae Badea i s-a oferit să cumpere clubul pentru 2,4 milioane de euro, însă în acest moment Dinamo nu are multe de oferit. Echipa nu are președinte, un lot competitiv de jucători, stadion pe care să evolueze, iar situația cu sigla și palmaresul este într-o zonă gri.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri nu a dat niciun răspuns până acum la solicitarea lui Zăvăleanu. Probabil Badea calculează ce cumpără cu 2,4 milioane de euro, o sumă deloc mică, în condițiile în care Dinamo are atâtea probleme. Rezumând și trâgând linie, Badea ar lua cu acești bani locul de… liga a doua, singurul cert la club în acest moment!

Dacă vine un investitor și pune banii pe masă pentru a prelua clubul, doar DDB-ul va trebui să fie de acord. Pentru că e singura entitate care a adus bani în timpul procedurii de insolvență. Și este deschisă această posibilitate” – Răzvan Zăvăleanu

“Câinii”, în căutarea unui nou preşedinte

Dinamo speră să revină în Liga 1 după doar un sezon în liga secundă. Gheorghe Mihali conduce pregătirea pentru noul sezon la Săftica, dar spune că are nevoie de 4-5 jucători de experiență ca echipa să conteze în lupta la promovare.

Următorul pas la Dinamo este numirea unui nou administrator special la echipă. Dorin Șerdean are putere de decizie în acest caz. Răzvan Zăvăleanu îl susține pe Florin Prunea pentru această funcție, în timp ce Dorin Șerdean l-ar dori pe Ioan Mărginean, variantă exclusă de reprezentantul administratorului judiciar după conflictele avute la Gaz Metan Mediaș.

  • 2.400.000 de euro trebuie să plătească Nicolae Badea să preia Dinamo, care ar însemna restanțele urgente și bugetul minim pentru sezonul 2022/2023
  • 800.000 de euro sunt datoriile care trebuie achitate imediat la Dinamo
ADVERTISEMENT